Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιο: «Μαχαίρι» στους μισθούς σε 150 ΔΕΚΟ και φορείς

Στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου κατατείνει ο έλεγχος που ξεκινά από σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις αποκλίσεων και να διορθωθούν.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος«:
Διεξοδικούς ελέγχους στις μισθολογικές καταστάσεις που τηρούνται σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου πραγματοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η έρευνα έχει επείγοντα χαρακτήρα. Διαπιστώνονται αποκλίσεις στις μηνιαίες αποδοχές, που κυμαίνονται από 333 έως 1.320 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει τον νόμο και να βάλει τέλος στο καθεστώς των υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.
Από τα πρώτα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκύπτουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των μισθών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και σε αυτούς που λαμβάνουν υπάλληλοι σε δημόσιους οργανισμούς.
Μάλιστα, προβλέπονται κυρώσεις, ακόμη και ποινικές διώξεις, στις διοικήσεις που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα να μην ισχύει το πλαφόν των 1900 ευρώ και να δίνονται μισθοί ακόμη και 3200 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι από τις μειώσεις που θα επιβληθούν θα υπάρξει εξοικονόμηση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
aftodioikisi.gr