Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Φαρμακερό tweet του Πανάρετου για την κυβέρνηση

Giannis-Panaretos
Η ελληνική κοινωνία τον γνώρισε περισσότερο και καλύτερα σαν συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, από τους πιο στενούς, που κατέλαβε κεντρικές θέσεις ευθύνης στα υπουργεία από τα οποία πέρασε στο παρελθόν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως μέλος της κυβέρνησης που επέλεξε ο τέως πρωθυπουργός μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2009.
Η πραγματικότητα αυτή ενδεχομένως και να αδικεί ως ένα σημείο τον Γιάννη Πανάρετο, η συνεισφορά του οποίου έχει αναγνωριστεί από φίλους και αντιπάλους στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ήταν ο βασικός εμπνευστής του “opengov”, δηλαδή της επιλογής στελεχών για την κάλυψη κρατικών θέσεων στη βάση αξιοκρατικών προσόντων και όχι… γνωριμιών, έστω κι αν το “παιδί” του κακοποιήθηκε στη συνέχεια.
Έκτοτε, ο Γιάννης Πανάρετος παραμένει δραστήριος στο Twitter, και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο πιο παρεμβατικό social media της εποχής μας, επιχειρεί να περάσει στοχευμένα τα μηνύματα που θέλει. Όπως χθες, που αφιέρωσε ένα φαρμακερό tweet στην κυβέρνηση, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει μορφοποιηθεί ακόμη το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο μιλούσε με έμφαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
“Προγραμματική συμφωνία:36 μέρες (& counting) από τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Μήπως αποφασίστηκε να αποφευχθεί η επανάληψη της κοροιδίας;”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  o Γιάννης Πανάρετος.

ysterografa.gr