Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θρίλερ με την εξαφάνιση δυο παιδιών 4 και 8 ετών στην Ηλεία - ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση δυο παιδιών 4 και 8 ετών στην Ηλεία
 Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Στρέφι Ηλείας, για τον εντοπισμό δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 8 που αγνοούνται από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε κοντά σε αρδευτικό κανάλι, ένα δέμα με τρόφιμα, το οποίο είχαν δώσει στα παιδιά οι γονείς τους, για να το μεταφέρουν σε συγγενικό τους σπίτι.
 Τα δύο αδερφάκια ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν – όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές – μέσα στο κανάλι και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες και αργότερα είχαν τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ, χωρίς όμως μέχρι αργά το βράδυ να υπάρξει αποτέλεσμα. Η τροφοδοσία του νερού στη διώρυγα διακόπηκε και έως το πρωί αναμένεται να έχει αδειάσει εντελώς, οπότε και θα φανεί αν τα παιδιά βρίσκονται εκεί. Μια καταγγελία του πατέρα τους, που φέρεται να δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση, πέραν αυτής του ατυχήματος, εξετάζεται από τις Αρχές.

Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν περίπου στις 2,30 το μεσημέρι να πάνε από το χώρο που διαμένουν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κηροπλαστείο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους να πάρουν μια σακούλα με κρέας. Σε μικρή απόσταση από αυτό, βρέθηκε αργότερα μετά τις τρεις, η σακούλα με το κρέας και ίχνη στην άκρη της λάσπης του καναλιού. Τα παιδιά όμως ήταν άφαντα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβαν από την πρώτη στιγμή βάσει των ενδείξεων εκτιμήθηκε πως είχαν πέσει μέσα στο κανάλι και είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα στον πάτο. Δόθηκε εντολή να σταματήσει η τροφοδοσία με νερό σε αυτό ώστε να πέσει η στάθμη και να βοηθήσει αυτό στις έρευνες. Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο. Ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο που μπορεί να δώσει εγκληματική τροπή στην υπόθεση.

Αργά το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα με βάρκα όπου μπήκαν στο κανάλι και ξεκίνησαν επισταμένες έρευνες, χωρίς όμως μέχρι και τις δέκα το βράδυ να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχει συμβεί κάτι άλλο όμως τα στοιχεία που έχουν οδηγούν περισσότερο στο να βρίσκονται τα παιδιά μέσα στο κανάλι νεκρά. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες.