Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Yποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο


 Με τη βοήθεια και το έλεος του Θεού, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στον ετήσιο εορτασμό της σεπτής μνήμης του Μεγάλου Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμωνος, του Iδρυτού, πολιούχου και προστάτου της Τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει τα «Ζ΄ Κορίνθου Παύλεια». Επιθυμώντας να σάς ενημερώσουμε για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
          Την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των «Ζ΄ Κορίνθου Παυλείων», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Στις 07:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Τριάδα.

          Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Όρθρου της Δεσποτικής Εορτής και κατόπιν η Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7:30, στα Προπύλαια του ιδίου Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Ενδόξου Ουρανοβάμονος Παύλου, όπως και των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων της Κορινθίας και θα τελεσθεί Δέηση. Πρόκειται για τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ιάσωνος εκ των Εβδομήκοντα Αποστόλων, του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, μαθητού του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, του εν αγίοις Πατρός ημών Μακαρίου Κορίνθου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Οσίου Πατρός ημών Νίκωνος του Νέου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, η τιμία κάρα της Οσίας μητρός ημών Υπομονής και η τιμία χείρα του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου. Θα ακολουθήσει στις 08:00 μμ και μέχρι την 01:00 πρωινή ώρα, η τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού και του Όρθρου πάντων των εν τη Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, καθώς και της Θείας Λειτουργίας κατά το Αγιορειτικό Τυπικό. Θα ψάλλει η συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Πλάτωνος Κρικρή.
          Τα Ιερά Λείψανα του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης μας και των λοιπών μεγάλων αγίων θα μείνουν προς προσκύνηση από τον ευσεβή λαό της Κορινθίας από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου).