Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Καμπανάκι» Βρυξελλών για τη διαθεσιμότητα

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο έκαναν , σύμφωνα με πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της  συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, στο περιθώριο του Eurogroup εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Ιουνίου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της τρόικας, με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη δόση.
ΔΝΤ: Προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος
Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».

aftodioikisi.gr