Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μέρκελ σε Σαμαρά: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Angela-Merkel-Antonis-Samaras
Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα, έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνκγελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά χθες το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μακρά συνομιλία τους, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του — συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες – Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στη Βιέννη.

Οι κ. Σαμαράς και Σπίντελεγκερ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ’ ιδίαν συζήτηση για πολύ ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Enda Kenny.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που είναι να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού
Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.

ysterografa.gr