Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μπίστης σε Κουβέλη: Παραλογίζεσαι! - Σήμερα αποφασίζει η ΔΗΜΑΡ



 Μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό ήταν η σειρά του Νίκου Μπίστη να επιτεθεί στον Φώτη Κουβέλη για την απόφαση του να προκαλέσει ρήξη στην τρικομματική κυβέρνηση. Κρίσιμη η συνεδρίαση Κ.Ο και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο πρώτος, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς πως «με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και με άλλα είπε στο Μαξίμου», ενώ ο δεύτερος τον κατηγόρησε πως παραλογίζεται!

Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο Νίκος Μπίστης επιτίθεται στον Φώτη Κουβέλη να σκληρές εκφράσεις για την απόφασή του να αλλάξει εντελώς θέση μέσα σε λίγες ώρες και από την κατ’ αρχήν συμφωνία της Τετάρτης να φτάσει στο... αντάρτικο της Πέμπτης, ενώ αναγνωρίζει τη στάση που κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «φωνή της λογικής».

«Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα " βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε.
Οι Άγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: "ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας.

Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της», έγραψε στο Facebook ο κ. Μπίστης.

Δεν είναι πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να ωθήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε στο μεταξύ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Η όποια στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, πάντως, θα κριθεί στη νέα κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, στις 11:00 στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου.

Αναμένεται να είναι μια θυελλώδης συνεδρίαση γιατί –εκτός από τις αποφάσεις που θα ληφθούν- ο Φώτης Κουβέλης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης και το γεγονός πως αν και την Τετάρτη είχε συμφωνήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης, την επόμενη μέρα, στη νέα σύσκεψη, ζήτησε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Ο Φώτης Κουβέλης, με την αδιάλλακτη στάση του, έρχεται αντιμέτωπος και με το ίδιο του το κόμμα.

newsit.gr