Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΔ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Εκδήλωση με θέμα «Προϋπολογίζοντας τη κρίση» διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνης Μπέζας καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά κ.Δημήτριος Μαθιός, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων κ. Νίκος Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης, η Πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής κα. Μαρία Ζιάγκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής κ.Γεώργιος Μασσαλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) κ. Αντώνης Μακρής, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή, ενώ παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Παρατηρητήριο του Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας ουσιαστικά την Ελληνική οικογένεια και το εισόδημά της.
Το μήνυμα που έστειλε η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι ο καταναλωτής είναι ο κύριος παράγοντας, που έχει τη δύναμη αλλάζοντας απλές καθημερινές του συνήθειες και κάνοντας διαφορετικές επιλογές, να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της αγοράς, διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και την οικογένεια του.