Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων στη Βουλή με 12-14 βουλευτές

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων στη Βουλή με 12-14 βουλευτές
          
Τελικά ιδρύθηκε και επισήμως ένα ακόμη “κόμμα” στη Βουλή, αυτό των Ανεξάρτητων βουλευτών. Οι ανεξάρτητοι, έχοντας κατά πολύ περάσει το «φράγμα» των 10 βουλευτών που είναι το όριο για να συστήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποφάσισαν να ομονοήσουν προκειμένου να μπορούν να εκφράζονται κοινοβουλευτικά με ίσα δικαιώματα με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων και κυρίως να αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέτουν επίκαιρες ερωτήσεις, να εισηγούνται σχέδια νόμου ή να δικαιούνται τον χρόνο ομιλίας που παρέχεται στους εισηγητές των κομμάτων αλλά όχι στους αυτόνομους ανεξάρτητους.
Με έγγραφό τους στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, αλλά διαφώνησαν με το 3ο Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό και διαγράφηκαν, ανακοίνωσαν ότι συστήνουν την 8η κοινοβουλευτική ομάδα.
Πρόκειται για τους βουλευτές:
-Ανδρέας Λοβέρδος, Β' Αθηνών, (ΠΑΣΟΚ) και δημιουργός του Κινήματος ΡΙΚΣΣΥ
-Mίμης Ανδρουλάκης, Β' Αθηνών, (ΠΑΣΟΚ)
-Οδυσσέας- Νίκος Βουδούρης, Β' Αθηνών (ΔΗΜΑΡ)
-Νίκος Νικολόπουλος, Αχαΐας (ΝΔ)
-Χρήστος Αηδόνης, Δράμας (ΠΑΣΟΚ)
-Ιωάννης Μιχελογιαννάκης ,Ηρακλείου (ΔΗΜΑΡ)
-Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς (ΠΑΣΟΚ)
-Γιώργος Κασσαπίδης, Κοζάνης, ΝΔ
-Πάρις Μουτσινάς, Μαγνησίας, ΔΗΜΑΡ
-Ιωάννης Κουράκος, Β΄ Πειραιώς, ΑΝΕΛ
-Μάρκος Μπόλαρης, Σερρών, ΠΑΣΟΚ
-Νίκος Σταυρογιάννης, Φθιώτιδα, ΝΔ
Επίσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που επιφυλάχθηκαν να συμμετέχουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι βρίσκονται σε διεργασίες για μεταπήδηση και επιστροφή στην Κ.Ο της ΝΔ
-Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Ευβοίας ( ΑΝΕΛ )
-Θεόδωρος Σολδάτος, Λευκάδος (ΝΔ)
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Παραστατίδης συμφώνησε με τους ανεξαρτήτους συναδέλφους του να τεθεί επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά να μη συμμετέχει στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια. Και αυτό διότι ο κάθε βουλευτής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτήθηκε εκφράζει τις ιδιαίτερες απόψεις του, αφού οι βουλευτές προέρχονται από διαφορετικά κόμματα.

eklogika.gr