Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τα πειθαρχικά ορίσθηκαν, τώρα «τρέχουμε»

Με ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Μανιτάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του με το Γιάννη Στουρνάρα και ότι μαζί σχεδιάζουν «την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί», ήτοι για τη διαθεσιμότητα των 25.000 δημόσιων υπαλλήλων, ανάμεσα στους οποίους και οι επίορκοι.
Και εδώ είναι το «νέο»: πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού χαρακτηρίζουν χωρίς βάση τον αριθμό 7.000 επίορκοι που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα, υποστηρίζουν πως τα νέα Πειθαρχικά Συμβούλια είναι γεγονός, και μάλιστα με τη συμμετοχή δικαστών.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, άμεσα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για τους πειθαρχικούς ελέγχους και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Όπως υπογραμμίζουν, δε, για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, κάτι που εξάλλου έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σε «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της, επανερχόμενη η ΔΗΜΑΡ, με δήλωση του εκπροσώπου της, ζήτησε την απομάκρυνση των επίορκων, και μάλιστα τόνισε ότι έπρεπε να είχε γίνει… χθες. Σημειώνεται πως στη λεγόμενη λίστα με τους 12.700 υποψήφιους «διαθέσιμους» μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, υπάρχουν και… επίορκοι.
Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως ολόκληρο το 2012 μπήκαν στη διαθεσιμότητα μόνον 884 επίορκοι από τα Πειθαρχικά, τα οποία αποτελούνταν από τρεις εργαζομένους και δύο αιρετούς.

aftodioikisi.gr