Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του Φ. Κουβέλη;

Φώτης Κουβέλης
 
rightnews.gr
 
Σας είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο ότι η τελευταία γιάφκα της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς στα Τουρκοβούνια, έκρυβε πολλά μυστικά.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία έχουν δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι η επιλογή των περιοχών από τους νεαρούς τρομοκράτες.
Η σύγχρονη γενιά της τρομοκρατίας και το νεαρό της ηλικίας, έχει άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα από αυτά που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα. Εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες αλλά και έλλειψη επιχειρησιακής εμπειρίας. Την έλλειψη επιχειρησιακής εμπειρίας, τα στελέχη της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς, την πλήρωσαν με την αποτυχημένη «επιχείρηση» τους στο Βελβενδό Κοζάνης.
Υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας είναι σχεδόν σίγουρα ότι η επιλογή των περιοχών που στεγάζονταν οι τρεις γιάφκες, που μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί, δεν ήταν τυχαία.
Ήταν επιλεγμένες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις επιχειρησιακές ανάγκες της οργάνωσης. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Κοντινές αποστάσεις από τους στόχους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες πιθανότητες αστυνομικής εμπλοκής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της «αποστολής» τους.
Στο Παγκράτι, στην οδό Αλκέτου που είχε ενοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός με τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας και στην οποία ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του ίδιου και του Γιάννη Μιχαηλίδη. Περιοχή πολυσύχναστη, πυκνοκατοικημένη και πολύ κοντά σε πάρα πολλούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη και η Συγγρού είναι κοντά…
Στο Χαλάνδρι, στην οδό Ελ Αλαμέιν που είχε νοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός με πλαστή ταυτότητα και στην οποία ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Γιάννη Μιχαηλίδη (τοξοβόλος), του Νίκου Ρωμανού και του Δημήτρη Πολίτη. Εξαιρετική περιοχή και πολύ κοντά στο Mall. Πόσες πιθανότητες έχεις να μεταφέρεις ανενόχλητος εκρηκτικό μηχανισμό όντας κοντά στον στόχο σου και πόσο πιθανό είναι να σου χαλάσει την αποστολή ένας αστάθμητος παράγοντας (βλ τυχαίος έλεγχος από αστυνομία), όταν μετακινείσαι από την άλλη άκρη της Αθήνας;
Τουρκοβούνια, στην οδό Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου.
Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται επικίνδυνα και οι συνειρμοί που μπορούν να γίνουν πολλοί. Ιδιαιτέρως όταν στα 800 μέτρα από την έδρα της γιάφκας, βρίσκεται η κατοικία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κου Φώτη Κουβέλη.
Μπορεί να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να φταίει η νοσηρή μας σκέψη, αλλά, επιτρέψτε μας να αναπτύξουμε μια θεωρία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πιο ισχυρός συνδετικός κρίκος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ο Φώτης Κουβέλης, υπό την έννοια ότι η συμμετοχή ενός κόμματος της Αριστεράς στην κυβέρνηση αποδείχθηκε περισσότερο από καθοριστική για λόγους αυτονόητους. Για τους ίδιους λόγους όμως αυτή η συμμετοχή, για κάποιους άλλους είναι ασυγχώρητη, διότι προσφέρει στην κυβέρνηση το «αριστερό άλλοθι». Ένα επιτυχημένο χτύπημα στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός όλων των άλλων σημασιολογικών προεκτάσεων, θα έπληττε ίσως και οριστικά τη συνοχή της συγκεκριμένης κυβέρνησης και θα οδηγούσε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Πόσο κοντά ή πόσο μακριά από την αλήθεια είναι το συγκεκριμένο σενάριο; Πάντως η γιάφκα βρισκόταν 800 μόνο μέτρα μακριά και η τοποθεσία της οικίας του κου Κουβέλη έχει πολλά τρωτά σημεία. Κυρίως ένα πάρκο με έντονη δεντροφύτευση το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο.
Λίγο πιο μακρυά, σε απόσταση 1500 μέτρων βρίσκεται επίσης η οικία του Αλέξη Τσίπρα, στα 2,5 χιλιόμετρα ο Άρειος Πάγος, σε αντίστοιχη απόσταση η ΓΑΔΑ… Ασφαλώς, εν δυνάμει στόχοι όλοι. Ίσως όμως, η οικία του Φ. Κουβέλη, να ήταν πιο πιθανός στόχος. Δε θέλουμε να τρομάξουμε κανέναν, δεν το «παίζουμε» έξυπνοι, απλά καταθέτουμε μια σκέψη. Τα συμπεράσματα δικά σας.