Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Bloomberg: Τελευταία ελπίδα πριν το χάος ο Σαμαράς


Ύμνους για τον Α. Σαμαρά από το Bloomberg που φτάνει στο σημείο να τον χαρακτηρίζει ως ''η τελευταία ευκαιρία για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης''.
Σε κύριο άρθρο του με τίτλο ''η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας μέσω της συμμόρφωσης και όχι της απείθειας'' το πρακτορείο Bloomberg ''εξυμνεί'' τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Μάλιστα απαριθμεί τα κατορθώματα του:

''Τα έψαλε στους ξένους ηγέτες να σταματήσουν τις φημολογίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ''

''Καθοδήγησε τις διπλές διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς του εταίρους και την τρόικα''

''Πέτυχε την αποδέσμευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ, και σταμάτησε, τουλάχιστον προσωρινά, τις δηλώσεις επενδυτών και πολιτικών που έβλεπαν χρεοκοπία της Ελλάδας''.

Το Bloomberg ''στέκεται'' ιδιαίτερα στο ότι από τον Ιούνιο διπλασιάστηκε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο και πως μειώθηκε η απόδοση των 10ετών ομολόγων κάτω από το 10% από 30,55%.

Φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις όπως του Kevin Featherstone, καθηγητή Ευρωπαϊκών σπουδών στο LSE.
''Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης.Εάν για κάποιο λόγο έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί.Η επιμονή στις εκλογές έφερε τη μεγαλύτερη κατάρρευση από το 1945 ενός εκ των παικτών του κομματικού συστήματος της Ευρώπης.Σε μεγάλο βαθμό είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά. Υπήρξε η αίσθηση ότι δρούσε βάσει βραχυπρόθεσμων πολιτικών υπολογισμών. Οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν οπορτουνιστή''.

''Δεν θέλει να αφήνει εκκρεμότητες.Δεν θέλει να τελειώνει μία συνάντηση χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αυτό χρειάζεται τώρα η Ελλάδα.Μια από τις ικανότητες του Σαμαρά είναι να επικεντρώνεται στο παρόν και να μην ασχολείται με το παρελθόν. Συγκριτικά με 20 χρόνια πριν, είναι σαφώς πολύ διαφορετικός άνθρωπος'' δηλώνει ο Ν.Αρκουμάνης αντιπρύτανης του πανεπιστημίου City του Λονδίνου και παιδικός φίλος του κ. Σαμαρά.

newsit.gr