Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Γένεση της Λαϊκίζουσας Δεξιάς

Ellinon-Protovoulia

Και το όνομα αυτού: «Ελλήνων πρωτοβουλία». Πρόκειται για ένα νέο Forum ή μάλλον Think Tank ή καλύτερα Πολιτική Κίνηση ή ας το πούμε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, όπως αναφέρει και το καταστατικό που κατατέθηκε εχθές στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Επί του παρόντος, επίσημα καταγεγραμμένα μέλη είναι ο κ. Δημήτρης Σταμάτης (πρόεδρος) και ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ συνυπογράφουν ακόμα 21 μέλη. Έχουν καταγραφεί όμως, ως μελλοντικά στελέχη ή και πιθανά στελέχη οι Χρ. Ζώης, Γ. Μανώλης, Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης, Κ. Μαρκόπουλος κ.ά.
Η «Ελλήνων πρωτοβουλία», κάνει το ντεμπούτο της αυτοχαρακτηριζόμενη, ως «αντιμνημονιακή και ρεαλιστική κίνηση, που θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Γενικότερα πρόκειται για μια πολιτική κίνηση, αποτελούμενη ολίγον από Νέα Δημοκρατία, ολίγον από Ανεξάρτητους Έλληνες και ολίγον από Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ναι, ναι… εκείνο του Καρατζαφέρη). Το concept; Έλα να μαζευτούμε να ενώσουμε την ¨λαϊκή δεξιά¨ ή για τους φίλους, ¨πατριωτικό κέντρο¨!
Με λίγα λόγια, έχουμε μπροστά μας την πλέον κλασική τεχνική marketing. Εντοπίζεις το κενό που υπάρχει στην αγορά – στόχο και λανσάρεις το προϊόν σου. Εν προκειμένω, η συνταγή είναι απλή.
1ον Μελετάς μια πρόσφατη δημοσκόπηση και διαπιστώνεις, ότι ο λαός έχει στραφεί λόγω κρίσης στο τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. 2ον Ο όρος «αντιμνημονιακός» πουλάει. 3ον Συνειδητοποιείς ότι πολιτικά ¨πεθαίνεις¨ ή ¨κινδυνεύεις να πεθάνεις¨ και 4ον Οι περισσότεροι οραματίζονται να γίνουν σαν το παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάτι σαν σοσιαλδημοκράτες-μεταρρυθμιστές (πρβλ. ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., Δυναμική Ελλάδα και Κοινωνική Συμφωνία). Εσύ λοιπόν επιλέγεις να καλύψεις το κενό στη ¨λαϊκή δεξιά¨.
Συμπέρασμα! Μία ακόμα πολιτική κίνηση, από παλιά κομματικά στελέχη, που είδαν το πολιτικό τους καντήλι να σβήνει και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Μία ακόμα πολιτική κίνηση που έρχεται να καλύψει την ζήτηση και όχι να προφέρει. Μία ακόμα πολιτική κίνηση που στερείται δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Ο τόπος όμως έχει άμεση ανάγκη από τολμηρούς Έλληνες, που θα βγουν προς τα έξω με ξεκάθαρες προτάσεις, ποσοτικά και ποιοτικά μετρήσιμους στόχους και πάνω απ’ όλα χωρίς παλαιοκομματικές ρετσινιές! Είναι επιτακτική η ανάδειξη ικανών ανθρώπων με προοδευτικό όραμα, προερχόμενων από την παραγωγική τάξη και όχι ανθρώπων που παίζουν το τελευταίο τους πολιτικό χαρτί με την ελπίδα για Relance

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΑΝΑΣ / ysterografa.gr