Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ( ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ)


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού        1,053,639.92€
Ειδικότερα,
«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»  συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1,053,639.92€ και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης              776,617.82 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.
Το υπάρχον δίκτυο αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες 40 και πλέον ετών οι οποίοι παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αλλά και την απώλεια νερού.
Πρόκειται λοιπόν να γίνει αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και νέα υδατοδεξαμενή για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.
Η νέα δεξαμενή θα τροφοδοτεί την υπάρχουσα με αγωγό βαρύτητας. Για το εσωτερικό δίκτυο Καλλιθέας προτείνονται δύο ζώνες: η ψηλή ζώνη και η χαμηλή ζώνη. Από την υπάρχουσα δεξαμενή θα ξεκινούν 2 αγωγοί, ο ένας για την ψηλή ζώνη και ο άλλος για την χαμηλή.
Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο (PE) 3ης γενιάς (σ80, MRS10, PE100) με αυτογενή θερμική συγκόλληση και ονομαστικής πίεσης λειτουργίας 10 ατμοσφαιρών. Οι αγωγοί θα διέρχονται από δημόσιους χώρους για να ελέγχονται και να συντηρούνται. Πάνω από τους αγωγούς θα τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα. Για τον έλεγχο και χειρισμό του εσωτερικού δικτύου και απομόνωση τμημάτων όσο το δυνατόν μικρότερων θα τοποθετηθούν δικλείδες οι οποίες θα ελέγχονται σε τακτά διαστήματα.