Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Διευκρινίσεις Μαυραγάνη για το θέμα των αποδείξεων των ελεύθερων επαγγελματιών

mavraganis
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για την απαλλαγή μιας ομάδας ελεύθερων επαγγελματιών από τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής με την προϋπόθεση είναι να έχουν έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ.
Ο κ. Μαυραγάνης σε ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι το όλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί με νομοτεχνική βελτίωση.
«Επειδή έχει δημιουργηθεί ένα θέμα – γράφεται ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται από κάποιες υποχρεώσεις – θα ήθελα να διευκρινίσω ότι από τη μετάβαση από τον παλιό Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στο νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, υπήρχαν κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν και οποιοδήποτε κενό κλείνει με νομοτεχνική ρύθμιση –βελτίωση που φέρνουμε, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις τους.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και εγώ, είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε θέματα φοροδιαφυγής και σε θέματα που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

Συνεπώς, οποιοδήποτε ζήτημα έχει προκληθεί από τη μετάβαση από τον ένα Κώδικα στον άλλο, κλείνει με νομοτεχνική βελτίωση που φέρνουμε σήμερα».

ysterografa.gr