Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η ύφεση “χτύπησε” και το Μουσείο της Ακρόπολης

Acropolis-Museum
Ακόμη και το Μουσείο της Ακρόπολης, την πιο φωτεινή και διαχρονική “πύλη εισόδου” στην Ελλάδα του σήμερα, έπληξε η οικονομική κρίση που αγκάλιασε τη χώρα, λόγω των πολιτικών λιτότητας που συνόδευσαν την εφαρμογή των προγραμμάτων του Μνημονίου.
Όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, με δηλώσεις του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, προτίμησε να προχωρήσει σε μείωση του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου, στην κατεύθυνση της περισσότερο ορθολογικής διαχείρισης των κονδυλίων που έχει στη διάθεσή του, και να διαθέσει τα χρήματα σε άλλες δραστηριότητες.
Από χθες λοιπόν, και για πρώτη φορά στα 3 1/2 χρόνια της λειτουργίας του, το Μουσείο της Ακρόπολης άλλαξε ωράριο λειτουργίας, εφαρμόζοντας χειμερινό, αντί του καθιερωμένου 08.00-20,00 (Παρασκευή έως 22.00, Δευτέρα κλειστά).
Το γεγονός ότι το Μουσείο της Ακρόπολης είχε καθιερώσει σταθερό ωράριο λειτουργίας, του έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων μουσείων του κόσμου, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγο καιρό να βρεθεί στην κορυφή της λίστας με τους υψηλότερους δείκτες επισκεψιμότητας, με περισσότερους από 6.000.000 επισκέπτες.

ysterografa.gr