Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δυσφορία Παπανδρέου για την Προανακριτική (σε βάρος του)

George-Papandreou
Δυσφορία και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο περιβάλον του Γιώργου Παπανδρέου η επίμονη προσπάθεια να μπει και ο πρώην πρωθυπουργός στο κάδρο της αναζήτησης ευθυνών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, δίπλα στα ονόματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και σε εκείνο του διαδόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου, Λουκά Παπαδήμου.
Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ότι “συνυπογράφει” τη σχετική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και συνεργάτες του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τη “συστηματική στοχοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου”, όπως μεταφέρουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού.
Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Στον πρώην πρωθυπουργό αποδίδονται μέχρι και σήμερα δημοσίως πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση, από στελέχη ολόκληρου του κομματικού φάσματος, κανείς όμως, πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, δεν έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ποινικές ευθύνες, και για τον λόγο αυτό να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε επιμελώς να αποφύγει την οποιαδήποτε αναφορά στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, στοχοποιώντας αντιθέτως τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που συζητήθηκε…

ysterografa.gr