Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες


- Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του από απόψε
- Πυκνή χιονόπτωση ακόμη και στα ημιορεινά
- Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις παραθαλάσσιες περιοχές
- Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό
Aλλάζει το σκηνικο του καιρού και όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "ο καιρός των Χριστουγέννων μοιάζει με της Μεταμόρφωσεως". Πιο συγκεκριμένα:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, περιμένουμε δηλαδή από το απόγευμα και μετά βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τις κεντρικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας που αργότερα μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν μέχρι το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, στο Αιγαίο επίσης βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ,στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και τοπικά στη θάλασσα μεταξύ Ρόδου και Κρήτης θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 11 βαθμούς ενώ στις νοτιότερες περιοχές θα φτάσει τους 14 βαθμούς και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά γενικά καλό καιρό, αργότερα όμως θα συννεφιάσει και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΒΒΑΤΟΠεριμένουμε κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βροχές στα πεδινά και καταιγίδες ισχυρές στις παράκτιες περιοχές. Χιονόνερο και χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας και κατά τόπους η χιονόπτωση θα είναι πυκνή. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και το απόγευμα 8 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιοι - νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 6 βαθμούς, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας από -3 εως 11 βαθμούς, στις νοτιότερες περιοχές από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ανέμους βορειοανατολικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ αλλά ανοιχτά του Ευβοϊκού οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.
Περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά της χώρας ενώ σιγά - σιγά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας από 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βελτιωμένο γενικά καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 4 εως 6 μποφόρ στο Σαρωνικό αλλά στον Ευβοϊκο υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝΟ καιρός φαίνεται πως θα ευνοήσει τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα καθώς περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λιγες νεφώσεις και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές το πρωί κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα φτάσουν όμως στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 εως 7 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -2 εως 12 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιες ηπειρωτικές περιοχές από 2 εως 15 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε σχεδόν αίθριο ουρανό με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί από 4 εως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 με 14 βαθμούς.
ΤΡΙΤΗ - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝΠεριμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά απο τα δυτικά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρεξει τοπικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε νότιους - νοτιδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 εως 14 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 3 εως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ανέμους ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝΜετά τις λιακάδες ανήμερα των Χριστουγέννων περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με συννεφιές στα δυτικά, τα βορεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα πέσουν κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι από 4 εως 6 μποφόρ αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές απο 3 εως 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 20 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με αραιές νεφώσεις που απο το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 εως 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 17 με 18 βαθμούς κελσίου.
newsit.gr