Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το «τέλος» του κόσμου που δεν ήρθε ποτέ! Έτσι υποδέχτηκαν την προφητεία των Μάγιας σε όλο τον κόσμο


Η 21η Δεκεμβρίου 2012 έφτασε και... είμαστε ακόμα ζωντανοί, κάτι που μάλλον δείχνει ότι η περίφημη προφητεία των Μάγιας περί τέλους του κόσμου, θα αποτελεί σύντομα μια απλή ανάμνηση για όλους μας.
Και μπορεί εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να ανακουφίστηκαν που η γη δεν «χτυπήθηκε» από κομήτες, ούτε έγιναν σεισμοί ή καταποντισμοί, ωστόσο σε πολλές χώρες του κόσμου, πολλοί είχαν προετοιμαστεί για το τέλος και ήταν πεπεισμένοι ότι δεν θα ξημέρωνε ποτέ η 22α Δεκεμβρίου.

Σε πολλά μέρη του κόσμου έγινα πάρτι και τελετές, ως ένα τελευταίο «αντίο»στην ανθρωπότητα.
Στους δρόμους της Γαλλίας πολλοί ήταν εκείνοι που ντύθηκαν με εξωγήινα κουστούμια, έβαψαν πράσινα τα πρόσωπά τους και με μπύρες στα χέρια ήπιαν για το τέλος της γης.
Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στo Στόουνχεντζ, κοντά στο Έιμσμπερι της Αγγλίας για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο το οποίο συνέπιπτε με την ημερομηνία που είχαν προβλέψει οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου.
Παρά τις επιστημονικές εξηγήσεις, χιλιάδες μυστικιστές και αποκρυφιστές έχουν συρρεύσει σε αρχαίους ναούς των Μάγια στο Μεξικό και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Στην Τικάλ, την αρχαιότερη πόλη των Μάγια που βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής Γουατεμάλας, εκατοντάδες ντόπιοι αλλά και επισκέπτες έλαβαν μέρος σε εορτασμούς για το τέλος της γης χτες το βράδυ.
Στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, Περουβιανοί Σαμάνοι, βγήκαν στις παραλίες και έκαναν διάφορα τελετουργικά για να… αποτρέψουν την καταστροφή του πλανήτη.
Μαθητές στην Ταιβάν πήδηξαν μαζί μπροστά από μια ψεύτικη πυραμίδα, πανηγυρίζοντας το τέλος που δεν ήρθε ποτέ
Στη Μόσχα, πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν σε μια αποθήκη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου η οποία είχε σχεδιαστεί για να προστατεύσει τους Ρώσους ηγέτες από πυρηνικές επιθέσεις σε περίπτωση που ο Ψυχρός Πόλεμος γινόταν “θερμός” λειτούργησε ως χώρος πάρτυ με θέμα “Το Τέλος του Κόσμου”. Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 1000 δολαρίων για να γιορτάσουν το τέλος του κόσμου με μπόλικο αλκοόλ και χορό.
Το καταφύγιο Νο 42, σήμερα αξιοθέατο για τους τουρίστες, βρίσκεται 56 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο και μπορεί να φιλοξενήσει ως 300 ανθρώπους.
Το πάρτι διάρκειας 24 ωρών άρχισε τα μεσάνυχτα ενώ στο χώρο υπήρχαν αίθουσες ειδικά για τα παιδιά και οργανώθηκαν εκδηλώσεις, όπως προβολές και ομιλίες με θέμα την αποκάλυψη.
Επίσης έγιναν ζωντανές συνδέσεις με άλλα καταφύγια στον υπόλοιπο κόσμο

Το 13ο μπακτούν στο περίφημο ημερολόγιο των Μάγια μπορεί να τελείωσε, ο κόσμος όμως όχι.
Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σενάρια καταστροφής όλων των εποχών, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με τους Μάγια και τη λεγόμενη προφητεία τους, είστε στα αστεία είτε στα σοβαρά. Συνδύαζε δε αρχαία μυστήρια, αποκρυπτογράφηση ενός δίσκου, χαραγμένου στη γλώσσα ενός πολιτισμού που έχει χαθεί, όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, ακόμα και εισβολή UFO.
Η 21η Δεκεμβρίου 2012, όμως δεν ήταν η τελευταία μέρα του κόσμου. Όσοι λάτρεις των εσχατολογικών θεωριών απογοητεύτηκαν, υπάρχουν ημερομηνίες καταστροφής και μέσα στο 2013.
Η πρώτη μάλιστα είναι πολύ σύντομα, τον Ιανουάριο κιόλας του 2013.
Την εκδοχή του Ιανουαρίου υποστηρίζει μερίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επίσης, κάποιοι μελετητές των Μάγια προτείνουν τον Ιανουάριο του 2013 ως τη σωστή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου 2013 ορισμένοι συγγραφείς περιμένουν έναν παγκόσμιο κατακλυσμό.
Η δεύτερη «επικίνδυνη» ημερομηνία του 2013 είναι τον Μάιο. Η θεωρία αυτή έχει να κάνει με την αντιστροφή των πόλων της Γης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχή Ατμόσφαιρας και Ωκεανών, τον Μάιο πρόκειται να σημειωθεί ένα ηλιακό μέγιστο, δηλαδή ο Ήλιος θα βρίσκεται στο μέγιστο σημείο του κύκλου που διανύει ανά 11 χρόνια. Με την ηλιακή δραστηριότητα να χτυπάει «κόκκινο», οι επιπτώσεις στον πλανήτη μπορεί να είναι «καταστροφικές»...
Από εκεί κια πέρα, βίντεο στο YOUTUBE με τίτλο “The World Will Not End” (Ο Κόσμος δεν θα καταστραφεί) έχει αναρτήσει η NASA ως απάντηση στα τελεολογικά σενάρια που κάνουν λόγο για “Τέλος του Κόσμου” σήμερα βάσει ενός αρχαίου ημερολογίου των Μάγιας.
Οι επιστήμονες αποδίδουν τις φήμες για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου σε μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια το οποίο κλείνει τον κύκλο του σήμερα.
Το ημερολόγιο των Μάγιας ή Κώδικας της Δρέσδης (Dresden Codex) μεταφράστηκε το 1880 και αναφέρει ως αφετηρία της τωρινής μας εποχής (κάθε εποχή διαρκεί περίπου 5.125 χρόνια) τον Αύγουστο του 3114 π.Χ., τη στιγμή δηλαδή που δημιουργήθηκε ο κόσμος, και σαν τέλμα τον Δεκέμβριο του 2012.
“Είναι απλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου”, αναφέρει ο Ντον Γέομανς, επικεφαλής του προγράμματος “Near-Earth Object” της NASA στο εργαστήριο “Jet Propulsion Laboratory” στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τεράστιος πλανήτης που ονομάζεται Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.
“Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που “σαρώνουν” τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό”, σημείωσε.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ