Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κανείς δεν θέλει τη σορό του μακελάρη


adamlanzaΤην Πέμπτη κηδεύτηκε η Νάνσι Λάνζα, μητέρα του 20χρονου που αιματοκύλισε το σχολείο Sandy Hook σκοτώνοντας 20 αθώες παιδικές ψυχές και έξι ενήλικες. Το σώμα του μακελάρη Άνταμ Λάνζα, όμως, φαίνεται να μην το διεκδικεί κανείς.
Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, η Νάνσι Λάνζα, το πρώτο από τα 27 θύματα του Άνταμ Λάνζα, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στο Κίνγκστον του Νιου Χαμσάιρ.
Κανείς δεν ξέρει όμως είναι αν στην κηδεία της παραβρέθηκαν ο πρωτότοκος γιος της, Ράιαν και ο πρώην σύζυγός της.
Η σορός του μακελάρη, που πέρασε στην ιστορία ως ο υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία σε σχολείο των ΗΠΑ, παραμένει στα… αζήτητα.
Ούτε ο πατέρας του, Πίτερ, ούτε ο αδερφός του, Ράιαν, έχουν ζητήσει να τους παραδοθεί για να τον κηδέψουν.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει η σορός…. Η τυπική διαδικασία στο Κονέκτικατ προβλέπει πως η αστυνομία πρέπει να καταγράψει πως κανένας κοντινός συγγενής δε βρέθηκε ή ότι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το πτώμα.
Ένα γραφείο κηδειών θα αναλάβει τότε να βρει εθελοντές για να αναβάλουν την επιμέλεια της σορού, την οποία θα θάψουν ή θα αποτεφρώσουν με έξοδα της πολιτείας (1.800 δολάρια).
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Πίτερ Λάνζα και η δεύτερη σύζυγός του, Σίλεϊ Κάντινερ μάζεψαν τα πράγματά τους κι έφυγαν από το σπίτι τους, στο Στάμφορντ, λίγο αφού πληροφορήθηκαν τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν.
Από τότε, ο πατέρας του 20χρονου μακελάρη δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.
Έδωσε στη δημοσιότητα μόνο μια γραπτή ανακοίνωση, την επόμενη του μακελειού.
Ο Πίτερ και η Νάνσι Λάνζα χώρισαν το 2001 και το 2009 κατέθεσαν τα χαρτιά του διαζυγίου.
Οι δύο γονείς είχαν την κοινή επιμέλεια του Άνταμ και ο Πίτερ τον επισκεπτόταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Όμως από τότε που παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, ο Πίτερ Λάνζα δεν είχε σχέσεις με τον μικρό του γιο.
Ο παρανοικός 20χρονος δεν μιλούσε όμως ούτε με τον αδερφό του, που εργάζεται στην Ernst&Young, στη Νέα Υόρκη.

ΧΡΥΣΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ / ysterografa.gr