Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Ελλάδα: «Μποναμάς» Χριστουγέννων €16 εκατ. στους σεισμόπληκτους

Βαθιά ανάσα της τάξεως των 16,1 εκατ. ευρώ θα λάβουν αυτές τις ημέρες οι σεισμόπληκτοι του 2008 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια και ύστερα από επίμονες και σκληρές προσπάθειες, κατέστη δυνατή η εκταμίευση ποσού ύψους 14,6 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους σε Αχαία και Αιτωλοακαρνανία και 1,5 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ήδη από χθες το ΤΑΣ «πληρώνει» τους δικαιούχους που έχουν ολοκληρωμένους και υπογεγραμμένους τους σχετικούς φακέλους. Για την ακρίβεια πρόκειται για περίπου 1.500 δικαιούχους που δεν είχαν λάβει τα χρήματά τους και που τώρα τακτοποιούνται.
Η εν λόγω εκταμίευση αφορά και κατευθύνεται σε πληγέντες, μηχανικούς, εργολάβους και όλους όσοι ενεπλάκησαν στις εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό του 2008.
Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εκταμίευσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε σχετική δήλωση τόνισε: «Δόθηκε ένας μακροχρόνιος, επίμονος και σκληρός αγώνας προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης που απέδωσε την συγκεκριμένη πίστωση η οποία θα κατευθυνθεί προς την δοκιμαζόμενη πραγματική οικονομία. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και εν μέσω πραγματικά άδειων ταμείων πετύχαμε αυτήν την εκταμίευση. Οι υπηρεσίες του ΤΑΣ ήδη εξοφλούν δικαιούχους κι αυτή είναι μια μικρή ανάσα σε πολύ δύσκολους καιρούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα».