Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει… διακριτικές αποστάσεις

Evangelos-Venizelos
Ειδήσεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος εμπεριείχε η συνέντευξη Tύπου, που παρεχώρησε νωρίτερα σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σε αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το πώς θα διασφαλισθεί στην πράξη ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των 3 κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση και για το εάν πιθανός ανασχηματισμός θα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεγνώρισε την αναγκαιότητα η συνεννόηση μεταξύ των εταίρων να γίνεται με πιο οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί, πάντως, ότι η πολιτική απόφαση, που ελήφθη προ μηνός, περί σύστασης διακομματικής επιτροπής που θα προπαρασκευάζει το κυβερνητικό έργο παραπέμπεται στις πολιτικές καλένδες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε, ωστόσο, ότι η επαφή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι διαρκής και σε πολύ καλό κλίμα.
Απαντώντας για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο κύριος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην πολιτική ατζέντα. Πηγές προσκείμενες στον κύριο Βενιζέλο σημείωναν με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιδεικνύει καμία σπουδή, ούτε θα ασκήσει πολιτικές πιέσεις για τη θεσμοθέτηση οργάνου για τον καλύτερο συντονισμό, ή για πραγματοποίηση βελτιωτικών παρεμβάσεων στο κυβερνητικό σχήμα. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει εμπράκτως τις κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης, ωστόσο, σε επιμέρους ζητήματα και σε θέματα, που άπτονται ευθέως της πολιτικής του φυσιογνωμίας, επιφυλάσσει για τον εαυτό του διακριτή προσέγγιση.
Ο κύριος Βενιζέλος, εξάλλου, επιβεβαίωσε κατ ουσίαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί από την κυβέρνηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που απεσύρθη κακήν κακώς χθες και αφορούσε περικοπές στα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ επέμεινε ότι η λύση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να αφορά σε έκτακτα και επείγοντα θέματα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κοινοβουλευτική λειτουργία.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr