Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί

Antonis-Samaras-Summit
Η σελίδα γυρίζει… Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες με αφορμή τη θετική απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης-μαμούθ προς την Ελλάδα με τις δάφνες της μεγάλης εθνικής και πολιτικής επιτυχίας, ταυτόχρονα όμως προσγείωσε την οπτική του μέλλοντος σε μονοπάτι ρεαλισμού, και πλήρους συνειδητοποίησης των δύσκολων στιγμών που είναι ακόμη μπροστά μας.
“Η σημερινή είναι μέρα ενότητας και ελπίδας. Όσα έγιναν ως τώρα, ίσως μας δίχασαν. Όσα όμως μπορούν να γίνουν, θα πρέπει να μας ενώσουν”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που υπογράμισε ακόμη:
- Κάποιοι θεωρούσαν βέβαιο ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Ότι δεν διαπραγματευτήκαμε. Και ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν.
- Ήδη κόψαμε περισσότερο χρέος, και εξασφαλίσαμε ότι την επόμενη χρονιά θα μπουν στην οικονομία περισσότερα χρήματα από όσα θα βγουν.
- Ήδη δανειζόμαστε πολύ πιο φτηνά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
- Με την αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών, θα υπάρξουν δάνεια και θα σωθούν θέσεις εργασίας.
- Τους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όσα χρωστάει το ελληνικό δημόσιο στους πολίτες τα τελευταία χρόνια.
- Είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά χρήματα θα μείνουν μέσα στη χώρα.
- Αφετηρία για Ελλάδα και Έλληνες. Αποφύγαμε τον γκρεμό. Έχουμε στέρεους λόγους για να αισιοδοξούμε.
- Δικαίωση για την πολιτική των τριών κομμάτων που πίστεψαν στο κοινό μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς και τους βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
- Τα χρήματα που εκταμιεύονται, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές, αποτελούν δικαίωση και αφετηρία.
- Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία
 
ysterografa.gr