Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δεν χάνει ούτε στα φιλικά…ένα... και καλό από τον Χολέμπας!

hellas2
Ούτε για… πλάκα δεν χάνει η Εθνική του Σάντος. Στην τελευταία της εμφάνιση για το 2012 και χωρίς να θέλξει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, σε ένα φιλικό με πολλά νεύρα.
Παραθέτοντας περισσότερο το πάθος και λιγότερο την τεχνική, πού ούτως ή άλλως δεν τους περισσεύει, οι ιρλανδοί προσπάθησαν από την αρχή να κάνουν παιχνίδι κατοχής. Εν μέρει το κατάφεραν, αλλά ήταν άτσαλοι στην τελική προσπάθεια.
Όταν δε, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο 29' με το καταπληκτικό σουτ του Χολέμπας (με το δεξί!) έξω από την περιοχή, η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι επιστράτευσε στο παιχνίδι της και χαρακτηριστικά... ξυλοκόπων. Αποκορύφωμα ένα εγκληματικό τάκλιν του Κλαρκ στον Χολέμπας στο 43', που κόντεψε να κόψει στα δύο τον παίκτη του Ολυμπιακού και προκάλεσε την οργή των υπολοίπων.


Είχε προηγηθεί αγκωνιά στον Σαμαρά, ο οποίος έκανε ράμματα στο αριστερό φρύδι και το ημίχρονο έκλεισε με πολλά νεύρα του Τζιόλη, ο οποίος τα είχε με τον ΜακΚλιν.
Από θέαμα, λίγα πράγματα. Οι γηπεδούχοι δεν θύμιζαν την ομάδα που πήρε μέρος στο Euro της Πολωνίας. Αντίθετα, έως ένα βαθμό δικαιολόγησαν τα 6 γκολ που δέχθηκαν πρόσφατα εντός έδρας από τα γερμανικά πάντσερ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Είχε προηγηθεί αγκωνιά στον Σαμαρά, ο οποίος έκανε ράμματα στο αριστερό φρύδι και το ημίχρονο έκλεισε με πολλά νεύρα του Τζιόλη, ο οποίος τα είχε με τον ΜακΚλιν.
Από θέαμα, λίγα πράγματα. Οι γηπεδούχοι δεν θύμιζαν την ομάδα που πήρε μέρος στο Euro της Πολωνίας. Αντίθετα, έως ένα βαθμό δικαιολόγησαν τα 6 γκολ που δέχθηκαν πρόσφατα εντός έδρας από τα γερμανικά πάντσερ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κατοχή της μπάλας έφτασε να είναι 70%-30% υπέρ των γηπεδούχων, με τον Σάντος να αλλάζει πολλά πρόσωπα και σχήματα, σε μια προσπάθεια να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με το επίπεδο ομοιογένειας και αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας.
Σίγουρα, ο πορτογάλος κρατάει στοιχεία από το ντεμπούτο των Σταφυλίδη και Ταχτσίδη, πράγματα από την παρουσία του "σκύλου" στην άμυνα, Κυριάκου Παπαδόπουλου, αλλά και από την προσφορά του Χολέμπας, ο οποίος σκοράρει είτε παίζει μπακ (στον Ολυμπιακό), είτε χαφ (στην Εθνική, με την οποία σκόραρε για πρώτη φορά).
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά από το 2004 δεν υπήρχε κανείς από τους θριαμβευτές της Πορτογαλίας στην αποστολή της Εθνικής ομάδας.

Ελλάδα(Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (60΄Μανιάτης), Σταφυλλίδης (82΄Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46΄Φορτούνης), Νίνης (60΄Βύντρα), Σαμαράς (46΄Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46΄Αθανασιάδης)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33΄Άντριους), ΜακΚάρθι (70΄Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60΄Χούλαχαν), Κοξ (60΄Κίοξ), Λονγκ (46΄Ντόιλ).