Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Μέρκελ ασχολήθηκε με την… ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Angela-Merkel-Antonis-Samaras
Μέχρι το Βερολίνο έφτασε, όπως αναμενόταν, η… χάρη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προκάλεσε σήμερα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ. Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε κρίσιμη συνάντηση με τον Γάλλο και… φιλο-Γερμανό πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στη συμπρωτεύουσα. Και έσπευσε φυσικά να τα καταδικάσει, χωρίς να αποκρύψει την ενόχλησή της.
“Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να απαγορευτεί στους πολίτες η δυνατότητα να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, θα πρέπει ωστόσο να το κάνουν ειρηνικά.
Σημειώνεται ότι, όταν η Άνγκελα Μέρκελ κλήθηκε πριν από δυο εβδομάδες σε Συνέδριο των Βαυαρών συμμάχων του CDU να σχολιάσει τα εις βάρος της επεισόδια στην Αθήνα κατά την προ μηνός επίσκεψή της στη χώρα μας και συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος… κάλυψε τους διαδηλωτές και υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους να αντιδράσουν, σχολιάζοντας με νόημα “ποια είμαι εγώ που θα κρίνει τους Έλληνες”.
Στο… περιθώριο των αναφορών στην ΠΟΕ-ΟΤΑ πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ αξιοποίησε τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρωθυπουργό, για να επαναλάβει ότι η Γερμανία δεν έχει αλλάξει άποψη στο θέμα ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, παραμένει δηλαδή αρνητική.

ysterografa.gr