Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ζητούν την παραίτηση της Χριστοφιλοπούλου - Καταγγελίες για την κόρη της και τις υποκλοπές θεμάτων των πανελλαδικών

Να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα, καλεί την πρώην υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μετά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για επαγγελματική σχέση της κόρης της βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ, με τον ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας για υποκλοπή θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009. Στον Φώτη Μπουγά έχει επιβληθεί πρόστιμο, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή του στο ΚΥΣΔΕ.


«Η κ. Χριστοφιλοπούλου οφείλει να παραιτηθεί από βουλευτής, αφού η αποκάλυψη αυτή δικαιώνει -όπως τονίζει και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ- τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο οποίος είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2011 την παραίτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της υφυπουργού Παιδείας ως "ανθρώπου των Σχολαρχών"», υπογραμμίζει ο Θ. Πετράκος.

Η ΟΙΕΛΕ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, ζήτησε την παραίτηση της βουλευτή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η απάντηση στο ερώτημα ποιος προστάτευε τον κ. Μπουγά και επενέβη ώστε να μην εκδικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεση -στο ΚΥΣΔΕ- δόθηκε πρόσφατα, όταν πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό ΙΕΚ "Ορίζων". Διευθύντρια του ΙΕΚ είναι η Ε. Χριστοφιλοπούλου, κόρη της πρώην υφυπουργού Παιδείας.

Η λειτουργία του ΙΕΚ ξεκίνησε με 4 ειδικότητες (τουρισμός, προσχολική αγωγή) τον Σεπτέμβριο, 2 μήνες πριν καν ψηφιστεί το Μνημόνιο 3, που με φωτογραφική(;) διάταξη επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να παραχωρούν τις εγκαταστάσεις τους για εμπορικές χρήσεις σε ώρες μη λειτουργίας τους».

Σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση της ΟΕΙΛΕ πως «κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας, η κ. Χριστοφιλοπούλου επιχείρησε σε αρκετές περιπτώσεις να περάσει εγκύκλιο με αυτό το περιεχόμενο, η πρόθεσή της όμως σκόνταψε στην αντίδραση της ΟΙΕΛΕ, που βασίστηκε σε ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απαγόρευε τις εμπορικές χρήσεις στα κτήρια των ιδιωτικών σχολείων».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η σημερινή άθλια και δόλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτό είναι η τελευταία μιας σειράς παρόμοιων «πρωτοβουλιών». Αυτή τη φορά επέλεξε να χτυπήσει την κόρη μου Ελιάνα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέτω υπόψη σας τα εξής:

Η κόρη μου Ελιάνα, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, είναι 32 ετών παντρεμένη και κάτοικος Καλαμάτας εδώ και 3 χρόνια.

Η συνεργασία της με τον κ. Μπουγά, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011, αφορά αποκλειστικά την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ. Όπως είναι γνωστό τόσο το προϋφιστάμενο όσο και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση των ΙΕΚ, ως εκπαιδευτικών μονάδων, δίνει την δυνατότητα εναλλασσόμενης χρήσης σχολικού εκπαιδευτηρίου και ΙΕΚ. Τα περί υπουργικών αποφάσεων για χρήση χώρων είναι παντελώς άσχετα και αποκλειστική στόχευση έχουν την δόλια κατασυκοφάντησή μου.
Η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω ΙΕΚ ήταν και είναι απολύτως σύννομη και ουδεμία σχέση έχει με την δραστηριότητά μου ως Υφυπουργού Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πανελλαδικών εξετάσεων γιατί σκοπίμως αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της εκκρεμότητας ενώπιον του ΚΥΣΔΕ;

Το αληθές είναι ότι επειδή ακριβώς κρίναμε ότι η ποινή είναι υπερβολικά επιεικής η υπόθεση παραπέμφθηκε με την υπ’ αρίθμ. Φ8/214/33124/Δ5/21-4-2010 ενώπιον του ΚΥΣΔΕ, όπου και εκκρεμεί, για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, με συνυπογραφή μου ως Υφυπουργού Παιδείας και τελική υπογραφή της τότε Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Συνεπώς, ζητήσαμε αυστηρότερη ποινή ακριβώς για να μην γίνει κουκούλωμα. Και επειδή η αθλιότητα έχει τα όριά της το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη.