Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στο... πόδι η Πελοπόννησος γιά το ντερμπι στον Πύργο. Άκοπο πρώτο τρίποντο η Κόρινθος

Στο... πόδι η Πελοπόννησος


Κάθε αρχή και δύσκολη. Ειδικότερα για μία κατηγορία με πολλά προβλήματα, κυρίως και πρωτίστως οικονομικής φύσεως. Η Football League 2 βάζει απόψε τα καλά της, με τις 22 από τις 25 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη και να επιζητούν ένα θετικό ξεκίνημα.

Τα παρατράγουδα δεν λείπουν με το «καλημέρα», καθώς η αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με την Κόρινθο δεν θα διεξαχθεί λόγω οφειλών της διοίκησης της καισαριανιώτικης ομάδας προς τον ποδοσφαιριστή Καραθανάση που κέρδισε την προσφυγή κατά της ΠΑΕ.
Κάλεσμα στον ποδοσφαιριστή Καραθανάση, εξαιτίας του οποίου ο Εθνικός Αστέρας χάνει το ματς με την Κόρινθο στα χαρτιά, έκανε χθες η διοίκηση της ΠΑΕ. «Τον κ. Καραθανάση τον περιμένουμε στα γραφεία μας για να διευθετήσουμε οποιαδήποτε αδικία έχει γίνει εις βάρος του» είναι η χαρακτηριστική φράση των «ερυθρόλευκων» στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες και ελπίζουν να βρεθεί λύση, προκειμένου να μην αποβληθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα
Το μεγάλο ματς της πρεμιέρας αφορά τον 1ο όμιλο και θα διεξαχθεί στον Πύργο, όπου ο τοπικός Πανηλειακός θα υποδεχθεί την Καλαμάτα. Το πελοποννησιακό ντέρμπι δεσπόζει, με την παρουσία του Στέλιου Γιαννακόπουλου στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κάνει τη δική του πρεμιέρα ως προπονητής, με τον κόσμο του Πανηλειακού να έχει ζεσταθεί και να προτίθεται να δώσει βροντερό «παρών» στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου.
Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του νοτίου ομίλου διεξάγονται εντός Αττικής. Ο Αχαρναϊκός επανεμφανίζεται στη Γ' Εθνική μετά από 4 χρόνια και θα φιλοξενήσει τον έμπειρο Ρούβα, κεκλεισμένων των θυρών. Το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Στη Μαγούλα ο τοπικός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον Παναιγιάλειο.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (21/10, 16:00):

Πανηλειακός - Καλαμάτα
Αχαρναϊκός - Ρούβας
Αστέρας Μαγούλας - Παναιγιάλειος
Γλυφάδα - Φωστήρας
Προοδευτική - Χανιά
Εθνικός Αστέρας - Κόρινθος 0-3 α.α.
ρεπό η Επισκοπή

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγνωστο με βάρκα την ελπίδα... Ετσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο βόρειος όμιλος που αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς υπάρχουν αρκετές νέες ομάδες και ο τίτλος του φαβορί για την άνοδο δεν μπορεί να δοθεί ξεκάθαρα σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλίας ανάμεσα στον Τύρναβο και την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τους «κιτρινόμαυρους» να επιστρέφουν στη Γ' Εθνική με μεγάλες προσδοκίες.

Τέσσερις νεοφερμένοι της κατηγορίας κάνουν ντεμπούτο στην έδρα τους και ελπίζουν να μπουν με το δεξί. Η Κασσιόπη υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ο Αιγινιακός τη Ζάκυνθο και ο Οδυσσέας Κορδελιού τον Τηλυκράτη. Το μοναδικό παιχνίδι που έχει άρωμα από την περσινή περίοδο θα διεξαχθεί στην Κατερίνη, όπου ο Βατανιακός θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Κρανούλας.
Το πρόγραμμα στο 2ο όμιλο
Τύρναβος - Αναγέννηση Καρδίτσας
Αιγινιακός - Ζάκυνθος
Εθνικός Σιδηρόκαστρου - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Κασσιόπη - Απόλλων Καλαμαριάς
Βατανιακός - Δόξα Κρανούλας