Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-1 Ξεκάθ-ΑΡΗΣ-μα τώρα...

Ξεκάθ-ΑΡΗΣ-μα τώρα...

Αν κάποια ομάδα μπορεί να αισθάνεται «αδικημένη» από το 1-1 του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη, αυτή, μάλλον, θα ήταν η φιλοξενούμενη.

Διότι οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι από τους «πράσινους» που προηγήθηκαν στο 76' με ανύπαρκτο πέναλτι που συνοδεύτηκε από την αποβολή του Παπαζαχαρία και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 88' με τον Γιαννιώτα, αν και έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Αρης, λοιπόν, κατάφερε να αποδράσει εκ νέου από το ΟΑΚΑ με το βαθμό. Μετά το 1-1 με την ΑΕΚ, οι «κίτρινοι» απέσπασαν ισοπαλία με το ίδιο σκορ και από τον Παναθηναϊκό που ήταν τραγικός. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν επί της ουσίας φάση μπροστά στην εστία του Βελλίδη. Προηγήθηκαν με ένα πέναλτι που για πολλούς, ενδεχομένως, να μην ήταν και ταυτόχρονα στην ίδια φάση πήραν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι «κίτρινοι», όμως, ήταν «καμικάζι» και στο 88' με γκολ του Γιαννιώτα ισοφάρισαν και πήραν το βαθμό σε ένα ματς, που μπορεί να άξιζαν και καλύτερης τύχης.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως του έλειψε η ευκαιρία. Και αυτά την ώρα που ο Αρης αμυνόταν και προσπαθούσε επί της ουσίας να χτυπήσει στην κόντρα έχοντας στην κορυφή τον Νταβίδ Αγκάνθο που στο ΟΑΚΑ είχε καταφέρει να σκοράρει κατά της ΑΕΚ (1-1).

Και στο 12' οι «κίτρινοι» απείλησαν τον Παναθηναϊκό με τον Ισπανό στράικερ να αιφνιδιάζει τον Καρνέζη. Ο Αγκάνθο έπιασε ένα «γλυκό» σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα με τον Καρνέζη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια και να γλιτώνει τα χειρότερα. Ετσι το 0-0 παρέμεινε με τον Παναθηναϊκό να ΄χει την απόλυτη κατοχή της μπάλας με 80% έναντι 20% του Αρη, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει… Και ο λόγος ήταν προφανής. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη.

Ο χρόνος, πλέον, λειτουργούσε ευεργετικά για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» με καλή αμυντική λειτουργία δεν απειλούνταν από τους «πράσινους» και κάθε λεπτό που περνούσε, κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση, προκειμένου να βγαίνουν και μπροστά.

Ετσι το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό επί της ουσίας να μην έχει κάνει την κλασική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Βελλίδη.


Με την έναρξη της επανάληψης ο Φερέιρα θέλησε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό ρίχνοντας στο ματς τον Σισοκό αντί του αμυντικογενή, Μαρίνου, όμως ούτε αυτή η αλλαγή άλλαξε τα δεδομένα του ματς τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο. Ηταν, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως άλλαξε η κατοχή με τον Αρη να υπερτερεί με 52% έχοντας στο 55' και μία καλή στιγμή με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Αγκάνθο.

Μετά το 60' και για ένα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε… Εκανε μία-δυο φάσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη, όμως οι προσπάθειες των Χριστοδουλόπουλου, Τοτσέ και Σισοκό δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει. Βέβαια, στο 58' υπήρχε μία φάση, όπου ο Φερέιρα και οι παίκτες του δικαιούνται να φωνάζουν για «φράγμα» του Πουλίδο στον Χριστοδουλόπουλο με τον ρέφερι, Καλογερόπουλο να δείχνει «παίζεται» και να μην δίνει το εμφανέστατο έμμεσο φάουλ υπέρ των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε ανακτήσει την κατοχή, ναι μεν έλεγχε το ρυθμό, όμως επί της ουσίας δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση μπροστά στο τέρμα του Βελλίδη. Στο 74', όμως, ήρθε μία απόφαση του Καλογερόπουλου να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Αθηναίος ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του σε «τράβηγμα» του ενός δευτέρου στον Σισοκό από τον Παπαζαχαρία και έδειξε την «άσπρη βούλα» αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον στόπερ του Αρη. Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν, όμως η απόφαση δεν άλλαξε με τον Χριστοδουλόπουλο στο 76' να ευστοχεί και να δίνει προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Και αφού στο 80' ο Αρης γλίτωσε το 2-0 με τη χαμένη ευκαιρία του Κουίνσι, εν συνεχεία, έστω και με δέκα παίκτες, ρίσκαρε. Προσπάθησε να βρει τη μία καλή φάση για την ισοφάριση και αυτή, τελικά, ήρθε στο 88'. Ο Παπαστεριανός βρήκε ακάλυπτο τον Γιαννιώτα, ο οποίος με κεφαλιά κατάφερε να γράψει το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Ζέκα (68' Μαυρίας), Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (81' Φορναρόλι).

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (77' Γιαννίτσης), Καζναφέρης (65' Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Πράτα Κοέλιο (88' Σουνάς).