Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 89ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ - 69 χρόνια μετά για σφαγή Ιταλών στην Κεφαλλονιά


Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παρέπεμψε σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλλονιά, πριν εξήντα εννέα χρόνια.
Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην ιταλική πρωτεύουσα, χωρίς την παρουσία, όπως φαίνεται πολύ πιθανό, του κατηγορούμενου.
Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού - αναφέρει ο Ιταλικός τύπος - πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.
Ο Στορκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο, στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.
Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν, έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.
Τώρα, η εισαγγελία της Αιώνιας Πόλης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στορκ, την κατηγορία «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί, θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις, ήταν αναπόφευκτες».
Πηγή: real.gr