Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις οδηγούν σε μονόδρομο

Τα ευρήματα της «V-PRC» για το περιοδικό Επίκαιρα, επιβεβαιώνουν την αίσθηση που αποπνέουν οι μετρήσεις και άλλων εταιρειών, περί του μονόδρομου της πολιτικής επιλογής την οποία καλούνται να κάνουν οι Έλληνες πολίτες, στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Με το ΠΑΣΟΚ να μοιάζει με… κάτι σαν κόμμα εξουσίας, απειλούμενο ευθέως να μην είναι καν η παράταξη που την επομένη των εκλογών θα λειτουργήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών που φαίνεται να συγκεντρώνει, η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική εναπομείνασα δύναμη εξουσίας στη χώρα.
Κάτι που σημαίνει ότι η υπερψήφιση της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα μπροστά στον κίνδυνο, όχι απλά και μόνο ακυβερνησίας, αλλά ευρύτερα διολίσθησης της Ελλάδας και συνολικά του πολιτικού συστήματος στο χάος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «V-PRC» για το περιοδικό Επίκαιρα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 3,5%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,5%, ίδιο ποσοστό με το Άρμα Πολιτών και τη Δράση.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ /statesmen.gr