Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Χουάν Κάρλος απατά τη βασίλισσα Σοφία

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Γερμανίδα πριγκίπισσα και ο Χουάν Κάρλος έχουν διατηρήσει από πολλών ετών μία «φιλία».
Ο βασιλικός Οίκος των Βουρβόνων της Ισπανίας προσανατολίζεται πλέον στο να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια, με σκοπό την αποκατάσταση της εικόνας του, η οποία επλήγη μετά το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε για τον ίδιο και τη φήμη του, ταξίδι του βασιλιά Χουάν Κάρλος για κυνήγι στη Μποτσουάνα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ελ Παΐς.
Στον Τύπο συνεχίζεται η φημολογία για το ποιος συνόδευσε τελικώς τον μονάρχη στο ταξίδι του. Διάφορες ιστοσελίδες υπαινίσσονται πως τον Χουάν Κάρλος συντρόφευε στην εκδρομή του μία Γερμανίδα πριγκίπισσα, ενώ η σύζυγός του Σοφία βρισκόταν στη γενέτειρά της Ελλάδα.
Η Ελ Παΐς, επικαλούμενη για το δημοσίευμά της ανώτερη κυβερνητική πηγή, τονίζει πως εφεξής ο βασιλέας και ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τα ιδιωτικά τους ταξίδια.
Το Παλάτι έδωσε ήδη ένα πρώτο δείγμα των σχετικών προθέσεών του, δημοσιεύοντας το γενικό περίγραμμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να διαχειρισθεί και να ξοδεύσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του των 8,4 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, κατά την Ελ Παΐς ο Χουάν Κάρλος εξακολουθεί να μη θεωρεί ότι εμπίπτει στις βασιλικές του υποχρεώσεις το να δίνει λογαριασμό για το ποιος τον συνοδεύει στις ιδιωτικές του μετακινήσεις.
Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί εξωσυζυγικής σχέσης του Χουάν Κάρλος με τη συγκεκριμένη γαλαζοαίματη, ή τις φήμες ότι αυτή είχε βοηθήσει στη διοργάνωση του σαφάρι στη Μποτσουάνα.
Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι ιδιωτικές, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης παραδοσιακά μεταχειρίζονται την ιδιωτική ζωή των βασιλέων με περισσή διακριτικότητα.
Εν τούτοις, το παρόν συμβάν στη Μποτσουάνα, που κατέληξε στον τραυματισμό του Χουάν Κάρλος στο ισχίο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής, έχει προκαλέσει μέγα σάλο στην ισπανική κοινή γνώμη, για το κόστος και την απόφαση του 74χρονου μονάρχη να εκδράμει για σαφάρι την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της.

newsit.gr