Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

"Αντίο" Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Η αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού λαμβάνει τέλος. Πριν απο λίγο , Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου , με κοινή τους δήλωση ανακοινώνουν το διαζύγιο τους και την αποχώρηση του Ισπανού από τον Ολυμπιακό.
Πρώτος μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο και αποφασίσαμε να έχουμε μία συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια. (ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αστειεύτηκε στην πρώτη του τοποθέτηση).
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο του Ολυμπιακού. "Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ ούτε να γίνω πολύ συναισθηματικός. Είναι μια μέρα αρκετά δύσκολη για μένα, γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα. Ο πρόεδρος πίστευε στη διάρκεια της χρονιάς πως θα μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Όμως είχαμε συμφωνήσει να μείνω για ένα χρόνο και είπαμε να μην ανακοινώσουμε κάτι. Αυτό δείχνει και την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές."
Ο Βαλβέρδε συνέχισε: "Ο βασικός λόγος που φεύγω είναι προσωπικός. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να συζητηθούν σε μία συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει 3 χρόνια στον Ολυμπιακό με μεγάλη πίεση. Είναι πολύς καιρός για να ζεις με τόση πίεση για νίκες. Όταν ήρθα την πρώτη φορά δεν γνώριζα που είχα έρθει. Αναρωτιόμουν για την επιλογή μου, αλλά πλέον είμαι σίγουρος ότι ήταν σωστή.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές ήταν δίπλα μου. Το τεχνικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαμε. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες που είχαμε αυτά τα τρία χρόνια.
Τρίτον τους φιλάθλους του Ολυμπιακού γιατί έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που συνήθιζε να χάνει το πρώτο παιχνίδι. Μου χάρισαν μαγικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους άλλων ομάδων για το σεβασμό τους.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο Ερνέστο είναι πάνω από όλα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που δεν κλείνει σήμερα.
Με βασικό συντελεστή της προσπάθειας μας τον Ερνέστο πήραμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έφτιαξε το κλίμα στην ομάδα.
Ο Ερνέστο αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα είναι πρεσβευτής της Ελλάδας και του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του που δεν έχει να κάνει με μπάτζετ χρήματα και συμβόλαια. Ούτε με τυχόν συμφωνία του και επαφές του με άλλη ομάδα. Πήρα μία απόφαση για προσωπικούς λόγους.
Θα μείνω σε επαφές μαζί του και η πόρτα είναι ανοιχτή. Επίσης θα τον συμβουλευτούμε για την επιλογή του νέου προπονητή για τον οποίο θα συζητήσουμε αρχές Ιουνίου. Για τα υπόλοιπα θα παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου αρχές Μαϊου. (Συγκινημένος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ασπάστηκε τον Βαλβέρδε)
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε χωρίς ερωτήσεις.