Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σημειώθηκε στη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Κάποια στιγμή ο κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης κοινωνικού πόρου για να καλυφθούν οι απώλειες στις επικουρικές συντάξεις , οπότε ο κ. Βενιζέλος εξερράγη: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Με τις εμμονές σου και τη διαπραγμάτευση που κάνεις στέλνεις τη χώρα στη χρεοκοπία!»  του είπε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών.
«Ποιός είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που έκανες, δεν μπορούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα» απάντησε ο κ. Σαμαράς.  
Κάπου εκεί και ενώ ήταν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να φύγει από την αίθουσα. «Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ, αφήστε μας μόνους» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, «σβήνοντας» έτσι τη φωτιά που παραλίγο να βάλει μπουρλότο στη σύσκεψη.