Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές στις 4 Μαρτίου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Η χώρα μας χρειάζεται να επανακαθορίσει το πολιτικό της σύστημα»

Αναπτύσσοντας ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, προς τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως «μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, δεν περίμενα να απαντήσει στην ερώτησή μου ο κ. Βορίδης».

«Βεβαίως ζούμε ιστορικές εποχές, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εάν δεν ξεκαθαρίσουμε στον λαό: Τα κόμματα πρέπει να ματώσουν, "να πούμε το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" κατά τον Καβάφη, να κάνουμε το αυτονόητο - να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 4 Μαρτίου. Η χώρα μας, πέραν όσων συζητούμε χρειάζεται μια θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση, να επανακαθορίσει το πολιτικό της σύστημα», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης και συμπλήρωσε πως «επειδή αναφέρθηκε στο "μεγάλο ναι και όχι" ο κ. Καρατζαφέρης, περισσότερο ταιριάζει στις μέρες μας το τρίτο άσμα της Θείας Κωμωδίας. Εκεί μιλάει ο Δάντης για "το τσούρμο των τιποτένιων που αποστρέφεται και ο Θεός και οι εχθροί τους, αυτοί οι κακόμοιροι που ποτέ δεν ήταν ζωντανοί". Το τρίτο άσμα ήταν η κόλαση».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης, συμφώνησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις». Ωστόσο, όπως είπε, «θεωρώ εξαιρετικά θετικό πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση που εκφράζει σε πρώτο επίπεδο μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε δεύτερο επίπεδο μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που συζητά εν ονόματι του λαού και του έθνους και διαπραγματεύεται για να βρει λύσεις η χώρα μας. Βεβαίως είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, αφού το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει σωρεύσει τεράστια ελαττώματα στην κοινωνία και το κράτος - και θα κληθεί το Κοινοβούλιο να λάβει δύσκολες αποφάσεις».

«Είμαι βέβαιος πως για τέτοιες δύσκολες αποφάσεις, η ελληνική ποίηση μας βοηθά γιατί εκφράζει τον συναισθηματικό πλούτο. Περισσότερο όμως θα μας βοηθήσει η ορθολογική διαχείριση των πραγμάτων», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

«Δεν διαφωτίστηκα αν ο ΛΑΟΣ θα ψηφίσει τα μέτρα - και γι' αυτό αναρωτήθηκα εάν θα απαντήσει ο υπουργός», επανήλθε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση εκ μέρους του υπουργού.
 
newsbeast.gr