Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον Άρεως. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλη. Συγκέντρωση και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Λεωφόρος Πατησίων στο Πεδίον του Άρεως από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.
Κεντρικό σύνθημα είναι να “Φύγει τώρα η κυβέρνηση και τα μέτρα”
«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην εφησυχάσει. Σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο, οι εργάτες να απορρίψουν μέτρα που μειώνουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Κανένα νέο μέτρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Λίγο μετά τις 17:10 έκλεισε και ο σταθμός "Πανεπιστήμιο" του μετρό λόγω των συγκεντρώσεων που θα γίνουν στο κέντρο.
Στις 18:00 στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανόσεων.

Στα άκρα η κόντρα ΔΕΗ - κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Χαλκοκονδύλη. Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για τη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αντιπροσωπία των εργαζομένων μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο προκειμένου να κάνουν γνωστά στην κυβέρνηση τα αίτια της διαμαρτυρίας τους ώστε να βρεθέι μία λύση. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έληξαν άδοξα και όλα δείχνουν πως η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών πλησιάζει στα άκρα! Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Δεν υποστέλλουμε τον αγώνα της σημαίας! Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τον οργανισμό. Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΣΕ".

Αστυνομικοί: Λευκή απεργία απο "πάρεργα"


Σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, που απορρέουν από το επαγγελματικό τους αντικείμενο, όπως είναι η επίδοση δικογράφων, η διασταύρωση οικοδομικών παραβάσεων, η φύλαξη γηπέδων κ.λπ., καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στο γενικό της συμβούλιο, στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.
Χαρακτηρίζοντας τις δραστηριότητες αυτές «πάρεργα», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς, που επιθυμούν να απέχουν, να το πράξουν.
Εξάλλου, κατά το συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκδόθηκε κείμενο, με το οποίο εκφράζεται οργή και αγανάκτηση κατά των μέτρων, που υπαγορεύονται από την πολιτική του μνημονίου. Το κείμενο εστάλη στους εκπροσώπους της τρόικας

newsit.gr