Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έξω απο το κύπελλο ο ΠΑΟ, τον έφαγε «Πάνθηρας»! Η (Νέα) Σμύρνη... καίγεται!

Ο Παναθηναϊκός... έμεινε ξανά εκτός κυπέλλου! Ο Πανιώνιος νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό (0-0 τα 120 λεπτά) και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, πετώντας εκτός τους «πράσινους» Ήρωας ο Σιδεράλης που έπιασε τα πέναλτι του Καραγκούνης  και του Λέτο. Αστόχησε ο Μπίαρσμιρ! 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να μην έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε σταδιακά τα ηνία, είχε την επιθετικότητα, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Ενδεικτικό ότι ουσιαστικά δημιουργήθηκε μόλις μία καθαρή ευκαιρία, αυτή του 35' για τον Παναθηναϊκό με το άστοχο κοντινό πλασέ του Ζέκα.
Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο, ωστόσο μετά το 54' ο ρυθμός ανέβηκε. Ο Πανιώνιος βγήκε στην επίθεση και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κούτσι (54', 62') ενώ απείλησε και με τους Ομο (60') και Σάμαρη (64'). Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία του Ζέκα στο 61', χωρίς να έχει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί.
Η ώρα περνούσε και ο Πανιώνιος διατηρούσε τα ηνία, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ με τον Τσότσαλιτς στο 70' (σωτήρια επέμβαση του Σιμάο). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε με τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Τοτσέ στο 76' και στο 77'.
Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται οι μία την άλλη. Κούτσι στο 78' (σωτήρια ο Καρνέζης) και Βύντρα στο 80' (άστοχος) «άγγιξαν» το γκολ, την ώρα που ο Φερέιρα έκανε την πρώτη του κίνηση στο 81' με τον Ρούντολφ αντί του Τοτσέ. Στο τελευταίο 10λεπτο οι προσπάθειες των δύο ομάδων για γκολ διατηρήθηκαν, αλλά αυτό δεν ήρθε παρά τις όποιες ενέργειες (85' Σάμαρης) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Ένα σουτ του Καραγκούνη (110') εξουδετερώθηκε από τον Σιδεράκη και τα πέναλτι ήρθαν αναπόφευκτα.
Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτος εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός)
Καραγκούνης... αποκρούει ο Σιδεράκης
Σάμαρης... αποκρούει ο Καρνέζης
Κουίνσι...0-1
Τσότσαλιτς…1-1
Ρούντολφ...1-2
Σκέμπρι…άουτ
Κατσουράνης...1-3
Γουνδουλάκης…2-3
Λέτο…αποκρούει ο Σιδεράκης
Σιόβας...3-3
Μπιάρσμιρ… δοκάρι
Ομο… 4-3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Πετκάκης, Κβιρκβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Σάμαρης, Ρόβας (94' Κούρντι), Σκέμπρι, Αμπντουλάγιεφ (87' Αμπντουλάγιεφ), Κούτσι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Σιμάο, Βιτόλο (106' Μαρίνος), Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (81' Ρούντολφ).