Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

H επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ.  Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.
Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.
Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από το Ισραήλ, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα.
Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».