Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το 3ο ΟΝΝΕΔ debate

Image


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Το θέμα του debate ήταν «Ανωνυμία στα Blogs;» και ο στόχος ήταν να συζητηθεί ένα φαινόμενο που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη και έχει αλλάξει ριζικά το χώρο της Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά αγγίζει και το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ως ομιλητές δύο γνώστες του ζητήματος και των παραμέτρων του: ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και ο κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
(www.tvxs.gr ) .

Στην τοποθέτηση του ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως τα blogs δημιούργησαν τελείως νέα δεδομένα στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά είχαν και πολλές αρνητικές παρενέργειες στο θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης πληροφορίας. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο ελέγχου αυτών που γράφονται στα blogs, ακόμα και με τη δημιουργία ενιαίου μητρώου για bloggers και να γίνεται άρση του απορρήτου σε περιπτώσεις όπου καταγγέλλεται συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι
σε πολίτη ή δημόσιο πρόσωπο.

Ο κ. Κούλογλου  ξεκίνησε λέγοντας πως ορισμένα blogs μετέφεραν στο διαδίκτυο τις πιο κακές πτυχές της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Τόνισε πως χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο για τη λειτουργία της διαδικτυακής ενημέρωσης, και όχι απλά αποσπασματικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Το πιο σημαντικό όμως, όπως ανέφερε, είναι να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα, πιο ανεκτική στις διαφορετικές απόψεις ώστε ο κάθε πολίτης να διαχωρίζει την ορθή από τη διαστρεβλωμένη είδηση.

Οι  παρευρισκόμενοι  στην εκδήλωση είχαν  τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά).
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ

Από το Γραφείο Τύπου
onned-korinthias.gr