Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Μασσαλία στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης  Σαμαράς,  αναχωρεί αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, για τη Μασσαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Nicolas Sarkozy.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011, στις Βρυξέλλες.

Στις εργασίες του  Συνεδρίου του ΕΛΚ θα συμμετέχουν 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδροι κομμάτων, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 Σύνεδροι. Θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Jerzy Buzek, ο Πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Joseph Daul και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί το Πολιτικό Κείμενο του ΕΛΚ «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά.  Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τους: Χρήστο Σταϊκούρα Βουλευτή και Αναπληρωτή Υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας,  Νότη Μηταράκη Αναπληρωτή Υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, Σταύρο Παπασταύρου Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιώργο Μουρούτη Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου, Χρύσανθο Λαζαρίδη Σύμβουλο Προέδρου, Μιχάλη Πεγκλή Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μανώλη Μαυρομμάτη Ειδικό Σύμβουλο στην Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, τ. Ευρωβουλευτή και Κωνσταντίνο Κυρανάκη Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ΟΝΝΕΔ, Αντιπρόεδρο Νεολαίας ΕΛΚ.