Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Εκτεταμένα επεισόδια στην πλ. Συντάγματος. Χαμός από δακρυγόνα και βόμβες μολότωφ

Τα επεισόδια όμως είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, αφού και στην δεύτερη πορεία ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή οι βόμβες μολότοφ και οι πέτρες.
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’ μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.

Πορεία αντιεξουσιαστών, αναρχικών και άλλων ομάδων που κινούνται σημείο επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας βόμβες μολότωφ πέτρες και ξύλα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για πάνω από 4.000 αντιεξουσιαστές και μέλη αριστερών οργανώσεων. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά , ενώ η πορεία κινείται προς το φραγμό που υπάρχει μπροστά από τη Βουλή. Μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησε ένας νέος πετροπόλεμος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών ενώ με επιχείρηση προσπαθούν να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος και να οδηγήσουν τον κόσμο προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια από όπου ξεκίνησα. Ασταμάτητη είναι ωστόσο η χρήση δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ ως απάντηση στις πέτρες, τα καδρόνια και τις πολλές βόμβες μολότοφ που δέχονται από τους αντιεξουσιαστές. Όλα αυτά την ώρα που μέσα στη Βουλή είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφιση του προυπολογισμού για το 2012.