Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης...για διαφημιστικούς διαγωνισμούς αμφιβόλου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την αμηχανία που προκάλεσε σε υπουργεία και οργανισμούς η πρόσφατη ανακοίνωσή της για διαφημιστικούς διαγωνισμούς αμφιβόλου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.
Σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκαν άρον- άρον, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση ανέλεγκτων διαδικασιών, που θα δεσμεύσουν τους οργανισμούς για πολλά χρόνια, όπως και την επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές.
Επισημαίνουμε ότι, τόσο η ΔΕΗ, όσο και ο ΟΠΑΠ είναι μονοπωλιακοί Οργανισμοί, που δεν έχουν ανάγκη άμεσης διαφήμισης ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς από κάποιον ανταγωνιστή τους.    
Ως εκ τούτου, δικαιολογίες του τύπου, “ο ΟΠΑΠ πρέπει άμεσα να διαφημίσει τα παιχνίδια του για να μην χάσει μερίδιο αγοράς”, “ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική εταιρία και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει”, “δεν είναι σίγουρο ότι η ΔΕΗ θα χρησιμοποιήσει ολόκληρο το κονδύλι που εκταμιεύει”, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Όσο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Οργανισμών παραμένουν πρόσωπα που όρισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, όσο «υπεύθυνοι» για τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων παραμένουν στελέχη που ορίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα «περί ιδιωτικής εταιρίας» δεν μπορούν να σταθούν.
Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η καταστρατήγηση όρων των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Γιατί είναι ή όχι αλήθεια ότι στους διαγωνισμούς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπάρχει μια και μόνο συμμετοχή;
Και είναι ή όχι αλήθεια ότι στις προκηρύξεις των διαγωνισμών αυτών προβλέπεται ρητώς η “ματαίωσή τους εάν ο ανταγωνισμός υπήρξε ανεπαρκής”;
Εκτός και αν τα επιλεγμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση στελέχη των εν λόγω Υπουργείων, θεωρούν ως επαρκή ανταγωνισμό τη μια και μόνη συμμετοχή.
Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να «παγώσει» τη διαφημιστική αγορά. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την πλήρη διαφάνεια σε αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο χρήμα και τις σχέσεις κράτους και Μ.Μ.Ε.
Γι’ αυτό, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για την άμεση συγκρότηση διακομματικών επιτροπών, με τη συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων, για κάθε προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση οποιουδήποτε κρατικού διαφημιστικού κονδυλίου που θα υπερβαίνει τον χρόνο της μεταβατικής αυτής κυβέρνησης».   

-----------------------------------

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ήρθε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!
Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά…τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους.
Αστεία πράγματα…
Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω…
Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού - ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε.
Για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη οδός που θα ρίξει φως και διαφάνεια, είναι η πρότασή της για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα».