Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας: «Το Επιμελητήριο Κορινθίας σταθερός και ισχυρός σύμμαχος των παραγωγικών τάξεων του Νομού μας»

Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Κορινθίας αποτελούν μία από τις σημαντικότερες θεσμικές διαδικασίες στο Νομό μας, καθώς, για περισσότερα από 75 χρόνια, βρίσκεται στο πλευρό του επαγγελματία, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, στηρίζει έμπρακτα τις παραγωγικές τάξεις την Κορινθίας. Θέλω να συγχαρώ τους εκλεγέντες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στα επιμέρους Τμήματα, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αναμέτρηση.
Ιδιαιτέρως θέλω να συγχαρώ τον συνδυασμό «Έργο και Προοπτική», καθώς βεβαίως και τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο κύριο Βασίλη Νανόπουλο. Η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του ιδίου και των στελεχών του συνδυασμού, αντικατοπτρίζεται στην ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών του Επιμελητηρίου στις φετινές εκλογές. Ομοίως θέλω να συγχαρώ τον επικεφαλής της μειοψηφίας κύριο Μπισμπίκη, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι από τη θεσμική του θέση θα συμβάλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην εξυπηρέτηση του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από το συμφέρον των μελών και της Κορινθίας. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα θα βρει όλα τα στελέχη  του Επιμελητηρίου ενωμένα και έτοιμα να συνδράμουν, με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας, τον παραγωγικό ιστό του Νομού.
Σε αυτό άλλωστε το πνεύμα συνεργασίας οφείλονται οι επιτυχίες του Επιμελητηρίου όλα αυτά τα χρόνια. Διαθέτει έμπειρα στελέχη, από όλους τους χώρους, δοκιμασμένους επιχειρηματίες, έμπειρους επαγγελματίες, αλλά και νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και διάθεση για προσφορά. Με πολυσχιδή δράση και με πάντα καίριες πρωτοβουλίες, έχει κατακτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναπτυξιακές προσπάθειες του Νομού μας. Με πολυάριθμες εκδηλώσεις, έχει καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά για κάθε πολίτη της Κορινθίας. Από ενημερωτικές ημερίδες μέχρι πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή, το Επιμελητήριο είναι πάντα παρόν, με προτάσεις, επιχειρήματα, πράξεις.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κορινθιακή κοινωνία έχει ανάγκη αυτόν τον θεσμό. Ο ασφυκτικός κλοιός της κρίσης πνίγει τόσο την επαγγελματική δραστηριότητα, όσο και το καταναλωτικό κοινό. Για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, οι έκτακτες εισφορές, οι περαιώσεις, τα τριπλά εκκαθαριστικά, η έλλειψη ρευστότητας, έχουν σημάνει μαρασμό. Δυστυχώς, ούτε οι ελάχιστες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης έφεραν αποτελέσματα, είτε γιατί υπήρξαν αντιφατικές, είτε γιατί ήταν κατώτερες των περιστάσεων.
Από τη μία, ξεκίνησαν προγράμματα ενίσχυσης των εξαγωγών, από την άλλη όμως το κράτος χρωστά 500 εκατομμύρια ευρώ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις. Μειώθηκαν τα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήθηκαν όμως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Βγήκαν προγράμματα ενίσχυσης για τις εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά το παραεμπόριο ανθεί ανεξέλεγκτα. Υπό το φάσμα της ύφεσης, καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία δεν μπορεί να αποδώσει, και αυτό φάνηκε και με τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος έχει διαθέσιμο ποσό 2,5 δισεκατομμύρια, αλλά οι μόλις 142 προτάσεις που έχουν υποβληθεί αντιστοιχούν σε λιγότερα από 200 εκατομμύρια.
Είναι βέβαιο ότι, υπό αυτές τις συνθήκες η αποστολή του Επιμελητηρίου καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και κρισιμότερη από ποτέ. Κανένας θεσμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος, όμως το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει αποδείξει ότι έχει και τη βούληση και την έμπρακτη δυνατότητα να συνδράμει τον παραγωγικό ιστό της Κορινθίας. Με τη βεβαιότητα ότι αυτή η επιτυχημένη πορεία θα συνεχιστεί, εύχομαι καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλους τους εκλεγέντες».