Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

1110084_b
Ουρές για ένα μαγικό χαρτάκι, σύμφωνα με έρευνα της fresh-press.gr, και μια εξέταση "ξεπέτα" από τις πέντε [5]    κάθε πρωί, όρθιοι, στη λάβα η στο κρύο, στο ΙΚΑ Κορίνθου. Ουρές γιατί κάποιοι "ολίγιστοι", λίγοι δεν επιθυμούν να μπουν  στο σύστημα επικοινωνίας [184], για κλείσιμο ραντεβού.

   Το σύστημα λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, εκτός τριών πόλεων, μεταξύ αυτών και η Κόρινθος. ΟΧΙ βέβαια ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται επαρκώς από το 184, αλλά τις ταλαιπωρίες που υπόκεινται τις βιώνουν μέσα στο σπίτι τους και όχι κάτω από αντίξοες συνθήκες και από τα χαράματα.

images Το γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση στο κατάστημα, ο μόνος αρμόδιος αλλά και υπεύθυνος, δεν είναι άλλος από τον Δ/ντή του εν λόγω καταστήματος, o οποίος είτε είναι ολίγιστος για να το πραγματοποιήσει, είτε δεν το επιθυμεί για τους δικούς του λόγους, ή είναι δέσμιος επιθυμιών ιατρών του περιβάλλοντος του!
 Ότι και συμβαίνει από τα παραπάνω, ένα είναι γεγονός. Από την ανικανότητα ή  στενοκεφαλιά ή για άλλους λόγους, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ταλαιπωρούνται σε εξευτελιστικό βαθμό.
 Αναζητώντας την αλήθεια, υστερα από ρεπορταζ της fresh-press.gr  εκείνο που διαπιστώσαμε, μέχρι στιγμής είναι, μεταξύ των άλλων, ότι η μη καθιέρωση του 184 εξυπηρετεί μόνον τους γιατρούς!
 Με την εισαγωγή και την εφαρμογή του συστήματος, οι γιατροί υποχρεωτικά θα πρέπει να εξαντλούν το ωράριο τους. Αντίθετα με την σημερινή κατάσταση, τις είκοσι [20] επισκέψεις  που πρέπει να εξυπηρετήσει ο κάθε γιατρός, αυτές είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μέσα σε δυο, το πολύ τρεις ώρες, άντε και κάτι παραπάνω.Το υπόλοιπο ωράριο; Θέλει ψάξιμο το θέμα!
Σ.Σ. Με την ευκαιρία η fresh-press.gr θέτει και ένα ερώτημα.
 Ποιος γιατρός συμβεβλημένος με το ΙΚΑ, τρώει, πίνει, αλωνίζει σε καθημερινή βάση, τελείως δωρεάν στο ΚΑΖΙΝΟ;
Θα επανέλθουμε.