Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: “Οι εκλογές είναι μονόδρομος αλλά δεν θα τις εκβιάσουμε”

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα της χώρας.
Ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της". Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να προβεί σε "ακραίες ενέργειες και να εκβιάσει τις εκλογές, γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ".

Ακόμα, αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών που ζητούν συνεννόηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις και μετεκλογική συνεργασία. Αναφέρθηκε όμως σε δηλώσεις βουλευτών της συμπολίτευσης που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέγοντας ότι συνιστούν απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης.
Σε ερώτηση για το "αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί άψογα τα καθήκοντά του" απάντησε ότι "δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης επιμένει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "ουδέποτε κινήθηκε βάση συγκεκριμένου σχεδίου και ουδέποτε διαπραγματεύθηκε, άγεται και φέρεται και δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση στον λαό".

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι "η διαπραγμάτευση είναι αναγκαία όσο ποτέ στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι οι θέσεις της ΝΔ όχι μόνο δικαιώνονται αλλά βρίσκουν και διεθνή απήχηση". Αναφέρθηκε δε στα τηλεγραφήματα του Πορτογάλου πρωθυπουργού κ. Πέδρο Κοέλιο "ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να ζητήσει ουσιαστική τροποποίηση των όρων δανειοδότησης της χώρας του με έναν κυρίως στόχο: Να διαμορφωθούν συνθήκες που θα επιτρέψουν ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ θύμισε ότι και ιστορικοί ηγέτες της Ευρώπης όπως οι κ.κ. Πρόντι και Ντελόρ επισημαίνουν το λάθος της ασκούμενης συνταγής και ζητούν την αλλαγή της και σημείωσε ότι "είναι αυτό ακριβώς που ζητά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή και γίνεται πιο επιτακτικό τώρα που η χώρα καλείται να παράγει από το 2012 πρωτογενή πλεονάσματα. Όμως δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα με εμμονή στις περικοπές εισοδημάτων και αύξηση φόρων, μπορεί εφόσον επενδύσει στην ανάταξη της οικονομίας και στην παραγωγή πλούτου".

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και γιατί όπως είπε "εμφανίζεται να πανηγυρίζει το κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο έως πρόσφατα απέκλειε". Παρέθεσε δημοσιεύματα με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και κυβερνητικών στελεχών όταν αναφερόταν παλαιότερα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και "μιλούσαν για καταστροφή, για τάρταρα για αυτοχειρία. Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα; Πότε έκανε το σωστό και πότε το λάθος; Αν είναι λάθος -όπως έλεγε στο παρελθόν- γιατί το κάνει; Κι αν είναι σωστό γιατί δεν το έκανε πρωτύτερα;", διερωτήθηκε.

newsit.gr