Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αθηνά Κόρκα:«Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν πολύτεκνοι – τρίτεκνοι»

Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε:
«Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν πολύτεκνοι – τρίτεκνοι .Καμία ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες των πολυτέκνων δεν επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση. Το εντελώς αντίθετο θα έλεγα.
Το άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρεται στο ότι <<οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας>> , αυτό δεν λαμβάνεται καν υπ’ όψιν.
Καθότι ,την περασμένη άνοιξη ,ένα χρόνο πριν, περικόπηκαν και μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις χωρίς να ληφθεί καμία πρόνοια, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι πολύτεκνοι. Φυσικά, ούτε στην αύξηση του ΦΠΑ ελήφθη μέριμνα.
Στις πολύτεκνες μητέρες και στις τρίτεκνες μειώθηκε το μηνιαίο επίδομα και η τιμητική σύνταξη πολύτεκνης μητέρας και μπήκαν τεκμήρια διαβίωσης και εισοδηματικά κριτήρια. Όπως επίσης, καταργήθηκε το κατώτατο όριο επιδόματος.
Φέτος, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε δυσμενείς ρυθμίσεις για μετεγγραφές πολύτεκνων και τρίτεκνων φοιτητών στα ΑΕΙ με την θέσπιση οικονομικών κριτηρίων. Είναι σαν να καταργεί στην ουσία τις μετεγγραφές.
Το Υπουργείο Παιδείας δηλαδή προχωρά και σε ρυθμίσεις μετεγγραφών φοιτητών σε ποσοστό 20% των θέσεων των εισακτέων ,εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημά είναι κάτω των 50.000 Ευρώ.
Οι ρυθμίσεις δηλ. αφορούν μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων και τρίτεκνων .Η ρύθμιση αυτή την χρονική περίοδο, λίγο πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις ,για παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών είναι σοβαρότατο ζήτημα και απαιτεί ευαίσθητη αντιμετώπιση.
Αν δε συνδέσουμε, τις μετεγγραφές εισακτέων πολυτέκνων με την αναστολή λειτουργίας πολλών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, τότε λιγοστεύει η ελπίδα μετεγγραφής πολύτεκνων φοιτητών στον τόπο που σπουδάζει ο αδελφός τους.
Πως θα βελτιωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αφού οι επενδύσεις στην παιδεία λιγοστεύουν αποκλειστικά και μόνο για να εξοικονομηθούν πόροι εν ονόματι της κρίσης;
Ποια είναι η φροντίδα που το κράτος προσφέρει στους πολύτεκνους και τρίτεκνους ;
»