Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κόβει τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ ο ιατρικός σύλλογος Κορίνθου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Η Γ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου στις 16/3/2011 είχε αποφασίσει κατ’ αρχήν την αναστολή των συμβάσεων των ιατρών με τον ΟΠΑΔ από 15/4/2011 λόγω τεράστιας υπερημερίας του Οργανισμού στην εξόφληση των δεδουλευμένων λογαριασμών (ήδη η καθυστέρηση είναι 15-19 μήνες) και αφού συγκεντρωθούν οι ανάλογες εξουσιοδοτήσεις προς το ΔΣ για την αναστολή – καταγγελία.

Το ΔΣ στην συνεδρίαση της 11/4/2011 επανεκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.

1) Να ενταθεί ο ρυθμός συγκέντρωσης των εξουσιοδοτήσεων από τα μέλη του Συλλόγου. Για τον σκοπό αυτό να γίνουν συγκεντρώσεις ανά πόλη και ανά ειδικότητα.
2) Να δοθεί ολιγοήμερη αναβολή στην έναρξη της αναστολής των συμβάσεων προκειμένου να δούμε πως θα εξελιχθούν κάποιες πληρωμές που μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσουν από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. (Μέχρι σήμερα δεν έχει πιστωθεί κανένας λογαριασμός)
3) Σε κάθε περίπτωση οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ γιατροί δεν μπορούν να μετατρέπονται σε επαίτες για την είσπραξη των δεδουλευμένων. Από τις 5 Μαΐου 2011 θα ξεκινήσει η αναστολή των συμβάσεων.
Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται πληρώνοντας σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο και στην συνέχεια με την ΑΠΥ και το απόκομμα του βιβλιαρίου θα εισπράττουν τα χρήματά τους από τον ΟΠΑΔ.
Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή. Καλούμε τους ασφαλισμένους να κατανοήσουν το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και να συμπαραταχθούν μαζί μας ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞ. ΧΑΡΤΣΙΑΣ

diogenis-press.blogspot.com