Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δ' Εθνική: Στην τελική ευθεία...

Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά - σιγά το πρωτάθλημα του 7ου ομίλου της Δ' Εθνικής κατηγορίας με την 30η εμβόλιμη αγωνιστική (13/4) να κρύβει σημαντικά παιχνίδια κυρίως για την παραμονή στην κατηγορία.


Ο πρωτοπόρος του ομίλου, Αστέρας Μαγούλας φιλοξενείτε από το Δήλεσι. Η ομάδα του Δηλεσίου είναι βαθμολογικά αδιάφορη αφού έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Από την άλλη ο Αστέρας θέλει την νίκη η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στο τίτλο και την άνοδο αν και δύσκολα θα τα χάσει.


Στην Τρίπολη, ο Παναρκαδικός υποδέχεται την Ένωση Μιδέας. Η ομάδα της Τρίπολης διατηρεί ζωντανές της μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία και θα τις εξαντλήσει μέχρι τέλους. Η Ένωση Μιδέας θέλει την νίκη για να μείνει σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή και να ελπίζει πως ίσως καταφέρει να γίνει το θαύμα και να πάρει αυτή την άνοδο στην Γ' Εθνική.


Στο Κρανίδι, η ΑΕΚ Ερμιονίδας φιλοξενεί την Θήβα. Η ομάδα του Κρανιδίου θέλει την νίκη για να κάνει ένα βήμα για την παραμονή της απέναντι σε μία Θήβα η οποία διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης.


Η Δάφνη Ερυθρών αντιμετωπίζει τα Λουκίσια σε μία αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγουν και άλλο βαθμολογικά από τις επικίνδυνες θέσεις αφού δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους αν και δεν πρόκειται να κινδυνέψουν. Τα Λουκίσια με νίκη εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους.


Στο Ναύπλιο, ο Παναυπλιακός υποδέχεται τον Παναργειακό στο τοπικό ντέρμπι σε ένα παιχνίδι "τελικό" για τους Ναυπλιώτες. Η ομάδα του Παναυπλιακού θέλει πάση θυσία την νίκη εκμεταλλευόμενη της έδρα της η οποία θα της διατηρήσει κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού δίνοντάς της το δικαίωμα να ελπίζει πως θα καταφέρει στην συνέχεια την παραμονή της. Ο Παναργειακός δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του αλλά δεν θα χάσει την κατηγορία.


Στην Χαλκίδα, η τοπική ομάδα υποδέχεται τις Βρασιές σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι ντέρμπι. Οι δύο ομάδες βρίσκονται οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και είναι ισόβαθμες. Και οι δύο λοιπόν θέλουν την νίκη με αυτόν που θα την πετυχαίνει να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.


Τέλος, ο ουραγός της βαθμολογίας Αστέρας Δρεπάνου υποδέχεται τον ΠΑΟ Λουτρακίου. Η ομάδα του Αστέρα έχει αποχαιρετήσει και μαθηματικά την κατηγορία οπότε είναι αδιάφορη. Ο ΠΑΟ Λουτρακίου θέλει από την συγκεκριμένη αναμέτρηση μόνο νίκη για να ελπίζει πως στο τέλος ίσως καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Ελπίζοντας πάντα πως θα ευνοηθεί και από τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων από τους άλλους αντιπάλους τους.


Ρεπό έχει η ομάδα του Πέλοπα Κιάτου η οποία ωστόσο έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.


Χωρίς αγώνα θα πάρει στα χαρτιά το τρίποντο ο Πόρος αφού ο Αίας Παραλίας Ασπροπύργου ο οποίος διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής, ενημέρωσε την επιτροπή της Δ' Εθνικής πως παραιτείται από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν με κοινή ώρα έναρξης στις 17.00.


Το πλήρες πρόγραμμα:



13/04
17:00
Δήλεσι-Αστέρας Μαγούλας
13/04
17:00
Χαλκίδα-Βρασιές
13/04
17:00
ΑΕΚ Ερμιονίδας-Θήβα
13/04
17:00
Πόρος-Αίας Παραλίας Ασπροπύργου  3 - 0(α.α.)
13/04
17:00
Δάφνη Ερυθρών-Λουκισίων Α.Ο.
13/04
17:00
Πανναυπλιακός-Παναργειακός
13/04
17:00
Αστέρας Δρεπάνου-ΠΑΟ Λουτρακίου
13/04
17:00
Παναρκαδικός-Ενωση Μιδέας