Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σε πρωτοφανή χρόνο αποκαθιστούμε τις ζημιές των πυρόπληκτων περιοχών της Νεάπολης»http://www.inlaconia.gr/assets/image/featured/920x400/neapoli4.jpg
«Σε πρωτοφανή χρόνο για τα Ελληνικά δεδομένα αποκαθιστούμε με ολιστικό τρόπο τις ζημιές στις πυρόπληκτες περιοχές της Νεάπολης και ταυτόχρονα υλοποιούμε έργα πρόληψης για αποφυγή νέων προβλημάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Μονεμβασιάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.
«Με την εμπειρία μας, τη γνώση μας και τη διεκδικητικότητά μας εξασφαλίσαμε 12,5 εκατομμύρια για την πυρόπληκτη περιοχή της Νεάπολης σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως άλλωστε κάναμε με τα 2,5 εκατομμύρια για την Οιχαλία, με τα 2,5 εκατομμύρια για το λιμάνι της Κυπαρισσίας και με τα 5 εκατομμύρια για το Δήμο Ευρώτα» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύουμε πόσο αποτελεσματικοί είμαστε για να δίνουμε συνεχώς λύσεις σε σημαντικά προβλήματα των πολιτών της Πελοποννήσου».
Κύριος των έργων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας έδωσε τη δυνατότητα στις υπηρεσίες του Δήμου Μονεμβασιάς να εκτελέσουν μέρους των έργων αυτών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι με τις εκπτώσεις από τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν ακόμη περισσότερα «ώστε να προσφέρουμε το μέγιστο όφελος στην  τοπική κοινωνία της περιοχής».
Ο κ. Τατούλης τόνισε τέλος ότι «δεν ευχαριστούμε καμία Κυβέρνηση γιατί δήθεν μας εκχώρησε τους πόρους αυτούς. Τις διεκδικήσαμε αυτές τις δυνατότητες με το σχεδιασμό μας και την αποφασιστικότητά μας και γι’ αυτό τη στιγμή αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται στην κορυφή στον τρόπο υλοποίησης έργων και εξασφάλισης χρημάτων» και πρόσθεσε ότι «δεν υπηρετούμε κανένα κόμμα και καμία Κυβέρνηση, παρά μόνο το θεσμό της Περιφέρειας».