Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αυλαία με τους πρωτοπόρους αύριο στη Β΄ Κορινθίας



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/%CE%95%CE%A0%CE%A3_0_0.jpg?itok=5C7vGZqf
Με τρεις αγώνες ανοίγει, αύριο Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι, η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας  όπου αγωνίζονται στην έδρα τους οι τρεις βαθμολογικά πρώτες ομάδες της κατηγορίας.
Ο Πανσολυγειακός , στο «Γεώργιος Βλάσσης» του Σοφικού, φιλοξενεί την ουραγό ομάδα των Ταρσινών, την στιγμή που ο ισόβαθμός του  Ισθμιακός στο «Γιάννης Στέφας» τίθεται αντιμέτωπος του Άρη Αρχαίας Κορίνθου. 
Την ίδια ώρα στους Αγίους Θεοδώρους οι «Άγιοι» υποδέχονται  την εκ των ουραγών ομάδα του Σαρωνικού Γαλατακίου.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή  με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου να αγωνίζεται με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και η ομάδα της Κλένιας να αντιμετωπίζει την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στο Σπαθοβούνι και τον ΠΑΟ Κουταλά όπως και η αναμέτρηση του Αγίου Γεωργίου με την Προοδευτική  Περιγιαλίου , στο γήπεδο των Εξαμιλίων.

12η αγωνιστική
Σάββατο 12.12.15  / 15:00
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
Κυριακή 13.12.15 / 15:00
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

Ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στην πρωτοπόρο Κόρινθο ΄06 (ραδιοφωνική μετάδοση)





Με τους αγώνες της 12ης  αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο , Σάββατο , στις 3 το μεσημέρι το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Η αγωνιστική  βρίσκει την πρωτοπόρο  της βαθμολογίας, Κόρινθο ΄06 να πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στο «Κώστας Βυζάς» Δερβενίου  κόντρα στον Αστέρα, ενώ έξοδο  στο «Θώδειον» του Λουτρακίου κάνει και ο ΑΟ Ζευγολατιού όπου τίθεται αντιμέτωπος με τον τοπικό Ολυμπιακό.

Ο αγώνας του Δερβενίου ανάμεσα στον Αστέρα και στην Κόρινθος ΄06 , θα μεταδοθεί  σε όλο τον κόσμο, σε απευθείας ραδιοφωνική σύνδεση με το γήπεδο «Κώστας Βυζάς»,με χορηγό επικοινωνίας τους «ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»  το  GREEKRADIO Web CHANNEL. Την περιγραφή του αγώνα θα κάνει ο Τάσος Μητσόπουλος. Είναι μια προσφορά του ιστολογίου μας στους φιλάθλους του Κορινθιακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα στη Νεμέα , ο Παννεμεατικός υποδέχεται τον Πανκαμαριακός, ενώ στο Συνοικισμό η Κόρινθος μάχεται με τον Πέλοπα Κιάτου. 
Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος θα διεκδικήσει την νίκη  απέναντι στη Θύελλα Πετρίου, όπως η Δάφνη στα Εξαμίλια κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων. 
Στο Βέλο η τοπική Ελλάδα αγωνίζεται με τον ουραγό Κύψελο, ενώ τέλος, στην Αρχαία Κόρινθο θα διεξαχθεί το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και τον Ολυμπιακό Άσσου.

H 12η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΤΕΝΕΑΤΗΣ 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 
 

 

Ο Καραμανλής ουδέποτε είδε τον Τζιτζικώστα (και ούτε πρόκειται) – Τα ψέματα και η αλήθεια

karamanlis-meimarakis-agkalia
Το Τζιτζικωστέϊκο παίζει τα τελευταία του χαρτιά.

Μετά τη σπέκουλα περί παραίτησης Μεϊμαράκη, μετά τις μαϊμού δημοσκοπήσεις των «call centers» ιδιοκτησίας φίλων του εξωκοινοβουλευτικού Περιφερειάρχη, παίζουν το χαρτί Καραμανλή. Τα μισθοφορικά μέσα, διακινούν εκ νέου το σενάριο της προσέγγισης Τζιτζικώστα – Καραμανλή, μέσω τρίτων… και ιδιαιτέρως μέσω του εξαδέλφου Κώστα Καραμανλή junior. Μάλιστα τολμούν να αναφέρουν πως θα γίνει και μυστική συνάντηση Καραμανλή - Τζιτζικώστα... Μιλάμε για παράκρουση... Η Αλήθεια:

Επίθεση Τσίπρα σε δημάρχους για το προσφυγικό – Να μην λαϊκίζουν, δεν πουλάει το θέμα – Τι απαντάει η ΚΕΔΕ

Σφοδρή επίθεση σε δημάρχους που, όπως είπε, λαϊκίζοντας ζητούν να πάνε οι πρόσφυγες σε διπλανούς δήμους εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Τώρα θα αρχίσουν τώρα κάποιοι δήμαρχοι να λαϊκίζουν και να λένε να πάνε οι πρόσφυγες σε διπλανό δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Και πρόσθεσε με έμφαση:  «Να ξέρουν όμως ότι δεν πουλάει αυτό το θέμα. Έχει αλλάξει το κλίμα. Δεν είναι αυτό το κλίμα που υπήρχε πριν μερικά χρόνια με την παραβατικότητα στον κέντρο της Αθήνας. Αυτοί είναι πρόσφυγες.

Για κακουργήματα ο Γιάννος, ο Λιακουνάκος και ο περιβόητος Τραυλός! Ο Παπαγγελόπουλος ασπίδα στους εισαγγελείς.

βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικού Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλού, καθώς και ακόμη επτά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη «σκανδαλώδη» Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού.
Μάλιστα, αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάζονται στη Βουλή μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

olympia.gr

Μεγάλες περικοπές στο επίδομα θέρμανσης - Γραπτή ερώτηση Xρίστου Δήμα στον Υπουργό Οικονομικών

Να απαντήσει για τους λόγους μείωσης, περίπου στο 50%, του επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθεί φέτος στα νοικοκυριά, καλεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας τον υπουργό  Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο Χρίστος Δήμας αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, οι ωφελούμενοι πολίτες θα είναι κατά 400.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ειδικά για την Κορινθία, ο  Χρίστος Δήμας αναφέρει πως το μέγιστο ποσό επιδότησης μειώνεται σε 160 ευρώ για άγαμους και 200 για έγγαμους από 330 που ίσχυε πέρυσι.

Ερώτηση για το πλήγμα στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από ενδεχόμενη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας

ΑρχικήΓια άμεσες κυβερνητικές ενέργειες καλούν 14 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, προκειμένου να μην επέλθει πλήγμα στην εγχώρια αγροτική παραγωγή από μια ενδεχόμενη συμφωνία για προνομιακές εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ε.Ε. από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, καλούν την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι τα τουρκικά φρούτα και λαχανικά, θα έχουν προνομιακή μεταχείριση στην ευρωπαϊκή αγορά, βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 29ης Νοεμβρίου που αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη γειτονική χώρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι βουλευτές ζητάνε από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει τι έκανε η ίδια προκειμένου να αποτρέψει μια εξέλιξη που θα πλήξει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αλλά και με ποιο τρόπο θα αποζημιώσει τους Έλληνες παραγωγούς που θα υποστούν απώλεια εισοδήματος.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο, οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητάνε να πληροφορηθούν να τις ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να αρθούν τα εμπόδια του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

Συνέρχεται στο Λονδίνο το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το Προεδρείο της  Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συνέρχεται στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στο Λονδίνο, όπου θα μετάσχει η βουλευτής κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.           
Τα κυριότερα θέματα αφορούν στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Αρμενία, στις δαπάνες της Συνέλευσης για το οικονομικό έτος 2016 , στο σχέδιο εργασίας κοινοβουλευτικών συνεργασιών και στο βραβείο Vaclav Havel για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του ν/σ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Τι συμπεράσματα βγήκαν από τη συμμετοχή

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και φορέων, η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη σύσταση Εθνικού Μητρώου για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, τη βαθμολογική διάρθρωση και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων.

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Αρκαδία 93,8



«Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως άλλωστε επιτάσσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 93,8 την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρότασή μου για ένα γήπεδο – κόσμημα που λείπει από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ζήτησε να αποσυρθεί καθώς «βρίθει από ανακρίβειες», απηύθυνε για μια ακόμη φορά κάλεσμα στους παράγοντες της ομάδας για μια ξεκάθαρη υψηλού επιπέδου συνεργασία με όλους τους θεσμούς και φορείς, «ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο, αλλά και οι προϋποθέσεις ώστε να βελτιωθεί το προφίλ και οι ανάγκες του Αστέρα, που μας κάνει περήφανους ως Τριπολιτσιώτες και Πελοποννησίους».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι πλανώνται «όσοι υιοθετούν τραμπουκισμούς ή νομίζουν ότι επειδή διαθέτουν χρήματα μπορούν να χειραγωγούν τους πολίτες. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν αποδείξει ότι είναι περήφανοι και ότι δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ακόμη στη συνεχή συνδρομή του προς τον Αστέρα Τρίπολης ως βουλευτής στο παρελθόν, αλλά και στις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας και την ανάληψη του κόστους για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων (2η είσοδος – έξοδος του γηπέδου) για την πιστοποίηση του Αστέρα Τρίπολης σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Είμαστε συνεχώς παρόντες για την πόλη και τους πολίτες» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης και, αφού χαρακτήρισε τον αθλητισμό συνώνυμο του πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή αρχή οραματίζεται τη δημιουργία μεγάλων αθλητικών κέντρων στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.