Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"Πυρειος" νίκη του Παννεμεατικού στο Δερβένι επί του υποτονικού Αστέρα

 Ykpqbwtl
Ο Αστέρας Δερβενίου, συνεχίζοντας το σερί των προβληματικών του εμφανίσεων, ηττήθηκε στο "Κώστας Βυζάς" , στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας, από τον καλύτερό του Παννεμεατικό με σκορ 2 – 1.
C8utchw6
Η ομάδα της Νεμέας, παρά τις ελλείψεις της, στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά και με το φανατισμένο παιχνίδι της πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη απέναντι σ’ έναν υποτονικό Αστέρα, από τον οποίο έλειπε η πίστη για τη νίκη. Η αποχώρηση από πολύ νωρίς, λόγω τραυματισμού, του Βασιλάρη μαζί με την κακή εμφάνιση τριών-τεσσάρων έμπειρων παικτών του, οδήγησαν τον Αστέρα να υποστεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα και να δυσαρεστήσει έτσι τους πολλούς φίλους του, που βρέθηκαν για άλλη μια φορά κοντά του στο γήπεδο.

Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, λέει ο Ολάντ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, λέει ο Ολάντ
Σε μία σπάνια ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η «Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο».
Ο Ολάντ τόνισε ότι «η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο πολιτισμών, καθώς αυτοί οι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν» πολιτισμό.
Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο «να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, είπε.

Η Dream Team του κόμματος Τζιτζικώστα και η Αριστερά ...ευγνωμονούσα

dreamteam-komma-tzitzikostas
Ποια τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας - Drem Team, που έχει φτιάξει ο Τζιτζικώστας;

Ακροδεξιοί, φιλοβασιλικοί, εξωκοινοβουλευτικοί, πολιτικοί τυχοδιώκτες,
ο καθένας για το δικό του λόγο, στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.


Ένα όχημα εξουσίας..
Αν δεν τα καταφέρει, αν δεν τα καταφέρουν, να κάνουν το ρεσάλτο με ψηφοφόρους μισθοφόρους, και να «κλέψουν» τη ΝΔ, θα κάνουν δικό τους κόμμα. Αυτό είναι το σχέδιο. Γι αυτό ξοδεύεται τόσο χρήμα σε μία εξωκοινοβουλευτική απαράδεκτη υποψηφιότητα. Γι αυτό δεν υπάρχουν λογότυπα της ΝΔ στην προεκλογική καμπάνια του Τζιτζικώστα. Γι αυτό υβρίζουν καθημερινά (όλοι τους) τα σύμβολα, την ιστορία και τους Προέδρους της ΝΔ με πρωτοφανές μένος κατά του Κώστα Καραμανλή.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους – Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί – Τα σχόλια περιττά.. και όπου υπάρχουν είναι για τις ανάγκες της εξήγησης του πολιτικού παραλογισμού...

Εισοδηματίες τέλος! Σε ελεύθερη πτώση τα ενοίκια

Η κατάρρευση των τιμών στα ενοίκια τα τελευταία χρόνια προκάλεσε τον… αφανισμό των εισοδηματιών στην Ελλάδα.
Όπως γράφει η «Καθημερινή» επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν δύο στοιχεία:
1. Τα εισοδήματα από ενοίκια έχουν καταρρεύσει. Το 2011 δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις 8,87 δισ. ευρώ αποκλειστικά από ενοίκια, ποσό το οποίο εισπράχθηκε κατά τη διάρκεια του 2010, πρώτη χρονιά της κρίσης και των μνημονίων. Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, δηλώθηκαν όλα-όλα 5,5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, στα χρόνια των μνημονίων το εισόδημα από ενοίκια έχει υποχωρήσει μέχρι τώρα – στα χαρτιά– κατά 38% και το Δημόσιο έχει χάσει πρόσθετη φορολογητέα ύλη 3,3 δισ. ευρώ. Προφανώς, στην πραγματικότητα οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς η φοροαποφυγή στον χώρο του real estate με την καταβολή των μισθωμάτων κάτω από το τραπέζι υπήρχε και θα υπάρχει. Τα στατιστικά αποτυπώνουν τη ζημιά που έχει γίνει από τους νομοταγείς.
2. Μεγαλοεισοδηματίες, τουλάχιστον στα χαρτιά της εφορίας, δεν υπάρχουν. Οσοι φαντάζονται ότι ακόμη και σήμερα ζουν ανάμεσά μας άνθρωποι που περιμένουν πώς και πώς την 1η του μηνός για να εισπράξουν μερικές χιλιάδες ευρώ από τα διαμερίσματα και τα μαγαζιά τους θα διαψευστούν.
Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που εξασφάλισε η «Καθημερινή», εισοδήματα από ενοίκια δηλώνουν συνολικά 1,7 εκατ. φορολογούμενοι. Από αυτούς, το… 1,6 εκατ. φορολογούμενοι εμφανίζει ποσά κάτω των 12.000 ευρώ. Δηλαδή, το 95% των εισοδηματιών εισπράττει από 1.000 ευρώ τον μήνα και κάτω από τα ενοίκια.
Εννοείται, βεβαίως, ότι το ποσό αυτό είναι… προ ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ). Αν αφαιρεθεί και ο φόρος κατοχής, το καθαρό εισόδημα πέφτει ακόμη πιο χαμηλά.

aftodioikisi.gr

Ασφαλιστικός Αρμαγεδδών: 12+1 μέτρα σοκ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αλλάζουν τα πάντα (λίστα)

Δραστικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές του ασφαλιστικού καθώς μέσα σε λιγότερο από 25 ημέρες αναμένεται να υλοποιηθούν 15 μέτρα τα οποία φέρνουν τα «πάνω κάτω» στις συντάξεις.
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτές έχουν οριστεί από το μνημόνιο  και τις υποχρεώσεις που έχει η ελληνική πλευρά.
Αναλυτικά:

Αθήνα και Θεσσαλονίκη τρικολόρ, στο πλευρό του γαλλικού λαού

«Το μυαλό και η καρδιά μας είναι στο Παρίσι. Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ασφαλής» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, με μήνυμά του που ανάρτησε και στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter.

Η πόλη της Αθήνας συμπαρίσταται στο γαλλικό λαό και την πόλη του Παρισιού, με την οποία τη συνδέουν ιστορικοί και στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας και συμμετέχει στο παγκόσμιο πένθος.

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας κυματίζουν από το πρωί μεσίστιες οι σημαίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμβολικά το δημαρχείο φωτίστηκε στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου θα παραμείνουν σβηστά τα φώτα του εορταστικού στολισμού της Αθήνας.

Το βράδυ στις 20:00 πραγματοποιήθηκε σιωπηρή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε και ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε το Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Καταδίκασε τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, εξέφρασε τη συμπαράσταση στον λαό της Γαλλίας και τόνισε πως όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι, να μην φοβηθούν και να μην υποχωρήσουν.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον λαό της Γαλλίας και καταδίκης των χθεσινών πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι πραγματοποιείται έξω από το κτήριο του Γαλλικού Προξενείου, στη Λεωφόρο Στρατού.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσω του Διαδικτύου, και οι συγκεντρωμένοι κρατάνε αναμμένα κεριά, λουλούδια και πανό με συνθήματα εναντίον του φόβου.

in.gr

airetos.gr

Πως θα γίνει ο έλεγχος των προϋπολογισμών 2016 σε Δήμους και Περιφέρειες – Όλη η εγκύκλιος

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τον έλεγχο προϋπολογισμών οικονομικού έτους 2016 των δήμων, των περιφερειών και των νομικών τους προσώπων εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο επισημαίνονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:

Αποχωρεί ο Μπαλασόπουλος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος

Αποχωρεί όπως όλα  δείχνουν ο Θ. Μπαλασόπουλος από την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ διαφαίνεται κιόλας  ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.
Η aftodioikisi.gr είχε γράψει πρώτη πως κάτι τέτοιο αναμενόταν, ήδη από τον περασμένο Μάιο.
Η είδηση πως ο Θ. Μπαλασόπουλος αναμένεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ήρθε μετά την επιβεβαίωση πως αποχωρεί από την ηγεσία της παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» (πρώην ΠΑΣΚΕ). Η εν λόγω αποχώρηση έγινε ήδη από την Παρασκευή, ωστόσο, μόλις σήμερα επιβεβαιώθηκε με σχετική ανακοίνωση – δελτίο Τύπου, της παράταξης.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ...
Περισσότερα στην aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΑΧΤΣΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιώργου Καπαχτσή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια του Γιώργου Καπαχτσή.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3VTRAWf9sFjOK1rKZvFWu5b2bP9bUuiqZGROP_2YN9ZWrU2Y7NNPeUO3VlFNpqD85PCX4CZP5HKY3yDiJC2Qrj4ZQI5bp5uxQDzQSg2grTg3rHn6bnqzFbtMBxxy78YB3MdT3MNVkb8M/s1600/kapaxtshs-3-300x220+(1).jpgΥπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την Πατρίδα και την Παράταξή μας.
Υπηρέτησε ως πρώτος αιρετός νομάρχης Καστοριάς την ιδιαίτερη Πατρίδα του και την τοπική κοινωνία.
Στους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερική ασφάλεια και τρομοκρατία


Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
 
ΘΕΜΑ: Εσωτερική ασφάλεια και τρομοκρατία
 
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2015
 
Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση «κατ’ αγνώστων». Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν.
       Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας  και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1.       Είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του; Επίσης, καταδικάζει ο Πρωθυπουργός δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη»);

2.       Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα» και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της; Η συγκεκριμένη αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία;


                                                                                                                                                                     Η ερωτώσα βουλευτής
                  Ντόρα Μπακογιάννη

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με κινεζική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

  Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με πολυμελή κινεζική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Ma Biao, Αντιπρόεδρο της 12ης Εθνικής Επιτροπής της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης και Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Λαϊκής Ένωσης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό. 

Ημερίδα: «Δικτατορία-Λογοτεχνία-Λογοκρισία»

 
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Σκοτεινή επταετία 1967-1974: Η δικτατορία των συνταγματαρχών», θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων επί της Λ. Αμαλίας 22-24 (είσοδος από Σουρή), με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
Διακεκριμένοι ομιλητές, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και λογοτέχνες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνονται από την επιβολή της σιωπής και τη λογοκρισία στον Τύπο και τη Λογοτεχνία, μέχρι τη συνολική λογοτεχνική παραγωγή της περιόδου 1967-1974 στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία http://foundation.parliament.gr ή στο τηλέφωνο 2103692272 από τις 09.00 έως τις 16.00.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. EYΑΓΓΕΛΟΥ MEΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε, στις 17 Νοέμβρη, την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία.
Τιμούμε τους αγώνες για Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Δεσμευόμαστε, να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη Παιδεία, περισσότερη Δημοκρατία, ουσιαστική ασφάλεια.
Στις κρίσιμες αυτές ώρες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία.
Διεκδικούμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, με ουσιαστική αλληλεγγύη και σταθερή προσήλωση στις αρχές, τις αξίες και τις κατακτήσεις της Ευρώπης.
Επιμένουμε σε πολιτικές που οδηγούν πιο γρήγορα στην έξοδο από την κρίση, τη συνοχή της κοινωνίας, την τόνωση της απασχόλησης, τη στήριξη της νέας γενιάς».  

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για κύρωση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

12 «αριστερές» Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου: Ο Τσίπρας ξέχασε τη χούντα και ο Καμμένος τον Τσολάκογλου!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δώδεκα (αριθμός 12) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φέρνει προς κύρωση στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με αποφάσεις μετακινήσεων ή και υποβάθμισης υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:


            «Με αμφισβητούμενες -από πολιτικής, νομικής και διοικητικής άποψης, αποφάσεις- που δημοσιεύονται στη Διαύγεια. ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης προσπαθεί να εξυπηρετήσει το κομματικό του πελατολόγιο και να εξαργυρώσει κομματικές επιταγές.
              Για την ικανοποίηση της κομματικής του πελατείας, το τελευταίο διάστημα, δεν διστάζει να μετακινεί ή και να υποβιβάζει υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της.
              Δίχως να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, ο κ. Υπουργός με αποφάσεις του ορίζει νέους προϊσταμένους, χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει υπαλλήλους δίχως να εφαρμόζει τη νομοθεσία.
              Έτσι δημιουργείται σημαντική αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και ένα αίσθημα αδικίας και κατάλυσης της αξιοκρατίας στο προσωπικό με τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων, τόσο για το ίδιο το προσωπικό, όσο και για την αποτελεσματική, ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας.
              Θα είχε σημαντικό ενδιαφέρον να ενημερωθούμε με ποιά κριτήρια και για ποιο λόγο μετακινεί και υποβαθμίζει, ο κ. Υπουργός, προσωπικό της ΥΠΑ και για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων;
            Αντί να ενισχύεται περαιτέρω και να ενδυναμώνεται η αποτελεσματική λειτουργία της ΥΠΑ, ως μιας εξαιρετικά νευραλγικής υπηρεσίας για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων και την ασφάλεια των αερομεταφορών, η υπηρεσία οδηγείται με τις επιλογές του κ. Υπουργού σε προβλήματα και σε νέες “Συμπληγάδες”.   
              Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στον τομέα ευθύνης του, υλοποιώντας το άγγιγμα του Μίδα από την ανάποδη, όμως: “ότι αγγίζω γίνεται στάχτη”!».

Κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις προετοιμάζουν επιδείνωση της κρίσης

Γράφει ο
Γιώργος Κύρτσος
 
Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται σε αντίθετη οικονομική πορεία. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Κύπρου διαχειρίζεται με επιτυχία το Mνημόνιο στο οποίο έβαλε τη χώρα η οικονομική κατάρρευση που προκάλεσε η ριζοσπαστική Αριστερά και η οικονομία κινείται καλύτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. 

Επιτυχημένη έκδοση

Η επόμενη διαδήλωση μπορεί να γίνει αλά… Τσαουσέσκου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ρεζίλι των σκυλιών, εντός και εκτός συνόρων, με την (σκόπιμη) απόφασή του να… συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του εαυτού του, καλώντας τον λαό να λάβει μαζικά μέρος στις εναντίον του διαδηλώσεις της 12ης Νοεμβρίου.
Είναι ότι αποδεικνύεται έτσι πως οι απερίγραπτοι αυτοί επαγγελματίες προπαγανδιστές χρησιμοποιούν κόμμα και κράτος ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Όταν πρέπει να ελέγχουν το κράτος, καταργούν τους πάντες (διοικητές νοσοκομείων, περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, υπεύθυνους και αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους, ανεξάρτητες αρχές), προκειμένου στη θέση τους να βάλουν τους «δικούς τους».
Έτσι, δικαιώνουν την περίφημη λουδοβίκεια ρήση «Το Κράτος είμαι εγώ» (L’etat c’est moi).

Νέα έργα για τη Μεσσηνία και την Αργολίδα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



https://greece.terrabook.com/argolis/wp-content/uploads/sites/20/platani-07-300x150.jpgΤις συμβάσεις υλοποίησης τεσσάρων ακόμα έργων για τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αργολίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση για τη «Βελτίωση συντήρηση δρόμου από 22η Επ. Οδό Γέφυρα «Μάμι» έως Αδρομονάστηρο» και τις συμβάσεις κατασκευής των έργων «Συντήρηση 12ης Επ. Οδού Πύλος – Καλλιθέα – Λογγά μέχρι 9η Επ. Οδό, Π.Ε. Μεσσηνίας», «Αντιπλημμυρικά έργα νομού Αργολίδας υποέργο: τεχνικά – αντιπλημμυρικά επαρχίας Άργους» και «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση – σήμανση – φωτισμός του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Αργολίδας, υποέργο : συντήρηση – ασφαλτόστρωση τμήματος οδικού δικτύου Σκοτεινή – Πλατάνι».